Manisa'da yapımı tamamlanan "Yuntdağı'nda Zaman Geçidi Müzesi', hizmete açıldı.

Yöreye özgü eşyalar ve av malzemeleri gibi eserlerin yer aldığı müzeyle kentin tanıtılması amaçlanıyor.

Manisa Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi tarafından Yuntdağı bölgesinde Ortaköy'le Dazyurt Mahalleleri arasında yapımı tamamlanan ve işletimi Yunusemre Belediyesi'ne verilen "Yuntdağı'nda Zaman Geçidi Müzesi" ziyarete açıldı. Müzede yöreye özgü mutfak, ev ve tarım eşyaları ile av malzemeleri gibi ürünler yer alırken; böylelikle kentin tanıtılması amaçlandı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli açılışa katıldı.

Kısa bir konuşma yapan Vali Erdoğan Bektaş, kentin sanayinin ve tarımda ileri seviyede olmasından dolayı turizmden çok az pay aldığını ve bundan dolayı turizmde proje üretmeyeceklerinin anlamına gelmediğini söyledi.

OKÇULARIN ATIŞLARI NEFES KESTİ

Konuşmaların ardından Balıkesir Karesi Atlı Okçu ve Savaş Sanatları Kulübü üyeleri, Osmanlı ve Selçuklu askerlerine ait kıyafetlerle gösteri gerçekleştirdi. Okçuların birbiri ardına attığı okların tümü hedefe denk gelirken; okçular atışları izleyen vatandaşlardan tam not aldı.

AT ÜZERİNDE GELİN ALDI

Ok gösterisinin ardından temsili gelin adayı Yunusemre Belediyesi Personeli Esra Binicioğlu, at üzerinde alındı. Gelinin babası rolünü Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala üstlenirken, damadın babası rolünü de Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi üstlendi. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ta gelin ve damadın manevi babası olarak davul ve zurna eşliğinde at üstünde gelini teslim aldı. Temsili gelin duaların ardından ata bindirilerek uğurlandı. Daha sonra Yuntdağı Folklor Ekibi gösterisi sergilendi. Ardından konuklara düğün yemeği ikramında bulunuldu.

 

Editör: TE Bilişim