Ayvalık'tayken karşılaştığım Manisa'da okumuş, iki öğrencinin anlattıkları:
"Abla biz dört öğrenci Manisa'da aynı evde kalıyorduk. İlk ay pek hesap kitap yapmadığımız için ayın yarısı gelmeden parasız kalmıştık.
Saat 4’e geliyordu, karnımız acıkmış, evde yiyecek bir şey yok, en yakın para ertesi gün yatırılacaktı.
Dört arkadaş aç karnına bir günü nasıl geçireceğimizi düşünürken kapı çaldı.
Karşı dairedeki öğrenci arkadaş kahve içmeye gelmişti. Biz ona gülerek; “Ne kahvesi açtıktan ölüyoruz, para yok, yiyecek yok. Yarına kadar açız. Zaten kahvemiz de kalmadı” Dedik arkadaş öğrenci olduğu için halimizden anlardı.
O gülerek :
"Oğlum Manisa'da aç kalmazsınız. Gelin benle" dedi.  Arkadaşın peşine takıldık, çıktık. Karnımızı doyurmaktan başka bir şey düşünmüyorduk.
Arkadaş havayı koklayarak bizi birkaç sokak dolaştırdı.
Sonra Kuyumcular Çarşısına doğru yürüdü. Biz merakla onu takip ediyorduk. Arkadaş karşıdaki bir kalabalığı göstererek: "İşte lokma hayrı, hadi sıraya girin, siz de lokma alın." dedi. Hem şaşırmış hem sevinmiştik. Sıraya girip birer kese kağıdı lokma aldık. Sıcacık mis gibi lokmaları yerken, kendi aramızda:
"Allah razı olsun lokmayı döktürenden, bir bardak çay da olsaydı tam olurdu." diye konuşuyorduk. Gerçekten öyle acıkmıştık ki o lokmalar bize dünyanın en güzel yiyeceği gibi gelmişti.
Biz böyle konuşurken kahveci bir tepsi çayla yanımıza geldi. Biz çay istemediğimizi söyleyince, lokma döktüren adamı gösterip, çayı onun gönderdiğini söyledi. Adam bizim konuşmalarımızı duymuş, herhalde öğrenci olduğumuzu anlamış, bize çay göndermişti.
O gün hem karnımız doymuş hem insanlık görmüştük. Amcaya teşekkür edip, birer kese kağıdı daha lokma alıp eve döndük.
O günden sonra, sokak aralarında, yol kenarlarında lokmaya çok sık rastladık. Bazen pilav da dağıtılıyordu. Ama en çok lokma hayrı gördük. Bu ne güzel bir gelenek. Gerçekten Manisa'da öğrenciler aç kalmaz." dediler.
Bu sözler beni çok mutlu etmişti.
Manisa'da yol kenarlarında dökülen lokmalar kim bilir hangi garibanın, hangi çaresiz aç kalmış birinin, bir  öğrencinin hayır duasıyla cennet kapısını açan bir anahtar olmaktadır.
Allah hayırseverleri, hayır yapan insanları, hayırlı insanları, evimizden, çevremizden,  ilimizden, vatanımızdan eksik etmesin.