HABER:CEMİL SEVAL

Son yıllarda evlenen çiftler, düğün fotoğraflarını, fotoğraf stüdyoları yerine farklı ve ilginç mekanlarda çektirmeyi tercih ediyor. Gelişen teknoloji bu fotoğrafları da farklı boyuta soktu. Önceleri düğün denince akla davetiye, şeker, misafir ve telaş gelirken günümüzde bunlara bir de fotoğraf çekimi eklendi. Evlenecek çiftler gelinlikçi, düğün salonu, düğün pastacısı gibi düğün ihtiyaçları listesine artık düğün fotoğrafçılarını da ekledi. Önceden stüdyoda birkaç saat içerisinde halledilebilen fotoğraf çekimleri dış mekanda bütün bir güne yayıldı. Gelin ve damatlar doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi mekanlara giderek fotoğraflar çektiriyor. Genç nesil klasiğin dışına çıkmak ve sosyal medyada paylaşabileceği ilginç fotoğraflar çekilmek istiyor.

Son yıllarda Alaçatı’ya büyük ilgi gösteren yeni evli çiftler, Alaçatı sokakları ve Çeşme plajlarını adeta aşındırıyor. Özellikle Manisa’dan Alaçatı’ya fotoğraf çektirmek için gelen çiftlerin mutlulukları gözlerinden okunuyor. Daha önceki yıllarda gelinlik ve damatlıklarıyla fotoğraf stüdyolarının yanı sıra kır ve tarihi mekanlarda poz veren gelin ve damatlar, artık sahilleri ve denizi tercih etmeye başladı. 

ÖZYILMAZ:”ALAÇATI VE ÇEŞME TERCİH EDİLİYOR”

Evlenecek olan gençlere her türlü kolaylığı gösterdiklerini anlatan Özyılmaz Medya Sahibi Hilmi Özyılmaz, sahil kenarında fotoğraf çektirenlerin sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Düğünlerde, özel gün ve gecelerde de video ve fotoğraf çekimi yaptıklarını kaydeden Özyılmaz: "Genç çiftler düğün öncesi ya da sonrası bizlere ulaşarak son zamanlarda Alaçatı ve Çeşme’de çekimler yapmaya başladık. Fotoğraf için denizi tercih edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Biz fotoğraf sanatçıları da geçn çiftlerimize ya da doğum öncesi fotoğraf çekilmek isteyen kişilerle yakından ilgileniyoruz. Bizimle iletişime geçmek isteyenler için https://www.facebook.com/journalist.hilmi?fref=ts linkine tıklayarak bize ulaşabilirler” dedi.

ÇİFTLER DAMATLIK VE GELİNLİKLE DENİZE GİRİYOR

Rana - Hakan Karataş çifti de düğünlerinden önce fotoğraf çektirmek için Çeşme Alaçatı sahilini tercih etti. Damatlık ve gelinlikleriyle kendilerini suya bırakan yeni evli çiftleri çevredekiler şaşkınlıkla izledi. Alaçatı ve Çeşme plajlarında Ekim ayı olmasına rağmen birçok gelini sokaklarda poz verirken görmek mümkün. Çiftler bu hizmeti alabilmek için kuaför, yol, otel ve fotoğrafçı olmak üzere 750 ila 2 bin TL arasında para ödüyor.

Editör: TE Bilişim