Açılışa Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr.Savaş Duman, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, Garnizon Komutanı Halit Duman, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Işık, kodlama öğretmen ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı. 
Vali Erdoğan Bektaş açılış konuşmasında kodlama okuryazarlığının önemine değinerek ABD ve Avrupa’da kodlama eğitimine 5 yaşında başlandığını, gelişmiş ülkelerde kod okuryazarlığı kavramının eğitim sistemine dâhil edildiğini, Ülkemizde ise 5-6. Sınıflarda Bilişim Teknolojileri dersi olmasına rağmen kodlama eğitimine yeteri kadar yer verilmediğini belirtti. Manisa’da dünyadaki bu gelişmelerin ışığında ülkemize örnek olacak ‘Kodla(Ma)nisa Projesi’ni hayata geçirdiklerini ifade eden Vali Bektaş, bu projenin diğer illere örnek olmasını diledi.
Eskiden gizli kabiliyetlerin farkına varılamadığını ve yok olup gittiğini, çağımızda ise bilim ve teknolojideki gelişmelerin sosyal adalet denilebilecek fırsat eşitliği sunduğunu ifade eden Vali Bektaş, ''Proje çerçevesinde her ilçede bir kodlama atölyesi açacağız. Bunun için ilçe kaymakamlıkları, ilçe belediyeleri, STK’lar her türlü kurum katkısını bekliyoruz. Atölyelerde, gerek okullarda kodlama yeteneği öne çıkan öğrenciler, gerekse internet kafelerde bilgisayar düşkünü gençler, aramızdan öne çıkacak yetenekli gençlerimizle kodlama çalışmaları yapacağız. Bu yolda Ahmetli ilçemizdeki atölyemizde bize destek olan herkese teşekkür ederiz'' dedi.
Açılış kurdelesini kesen Vali Bektaş, kodlama atölyesinde çalışma yapan öğrencilerle yakından ilgilenerek öğrencileri tebrik etti.
 

 

Editör: TE Bilişim