Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde uzman asker ihtiyacını karşılamak üzere sözleşmeli er alınacağı açıklandı.  

İzmir ve çevre illerden sözleşmeli er olmak isteyenlerin her hafta çarşamba günü şahsen Bornova'daki 57'nci Topçu Tugayı'na başvurmaları istendi. Askerlik hizmetine başlamamış, askerlik hizmetini tamamlamamış veya askerlik hizmetini erbaş veya er olarak tamamlayanlar ile diğer başvuru şartlarını taşıyan adayların bu imkanlardan yararlanabileceği bildirildi.  

Ayrıca adayların, Bornova 57'nci Topçu Tugayı'na başvurarak dilekçe doldurması, nüfus cüzdanının aslı ile 2 fotokopisi, son mezun olunan okula ait diplomanın aslı ve bir fotokopisi, askerlik hizmetini bitiren adayların terhis belgesinin aslı ve fotokopisi, vesikalık 12 fotoğrafı, adli sicil kaydı ile güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu doldurması gerektiği kaydedildi.  

Adayların sözleşmeli er olarak atandığı birliğe göre ilk görev yılında ortalama 2 bin 300 ile 4 bin TL arasında maaş alacağı belirtildi. Adayların, başvurusunun kabul edilmeleri durumunda, ön sağlık muayenesi ve fiziki yeterlilik sınavından geçtikten sonra, sonuçları www.kkk.tsk.tr adresinden öğrenebileceği bildirildi.  

Editör: TE Bilişim