Yaz aylarının yaklaştığı bugünlerde yaz ayının kavurucu sıcaklarına şimdiden hazırlık yapmak için şezlong ve şemsiye fiyatlarının uygun olduğu bu günlerde alışverişinizi yapın.
Şezlong ve plaj şemsiyeleri yaz aylarının vazgeçilmez tatil eşyalarındandır. Çünkü her ne kadar deniz içerisinde vakit geçirsek de, sonrasında denizden çıktığımız zaman güneşin zararlı etkilerinden korunmamız gerekmektedir. Bunun için de temel bazı önlemler almamız gerekir. En basit önlemlerin başında plaj şemsiyesi gibi gölge yapacak eşyalar edinmemiz ya da kiralamamız gerekmektedir. Ancak plaj şemsiyesinin altında ayakta duracak halimiz yok. Bunun için de bir adet şezlonga ihtiyacımız olacaktır. Üzerine rahatça uzanabileceğimiz bir plastik şezlong, üstümüzde de güneşin kavurucu etkisinden koruyan bir şemsiye, masmavi denizin güzelliği önümüzde, böyle bir tatili eminim ki hepimiz istemişizdir.


Tatil denilince akıllara deniz ve güneş ve gelmektedir. Tabiki şezlong modellerinde yatıp keyif yapmak .Çoğumuz özellikle de yaz aylarında böyle bir tatilin hayalini özellikle de iş hayatının yoğun olduğu günlerde kurarız. İşimizin yoğun olduğu günlerde tatilde geçireceğimiz günleri ve dinlenmenin hayalini kurarız. Hatta çoğu kişi kış aylarından yazın yapacağı tatilin hazırlıklarına başlar. Çünkü erken rezervasyon avantajlarından dolayı otel fiyatları oldukça uygun fiyatlarda olmakta, yarı yarıya hatta daha fazla fiyat avantajlarından yararlanmakta. Tatilini şimdiden ayarlayan ve otel rezervasyonunu yaptıran kişiler tabi ki sadece bununla da kalmıyor. Tatilde kullanacakları eşyalarını da şimdiden ayarlamak isteyeceklerdir. Çünkü bilirler ki, sezon öncesi aynı otel rezervasyonlarında olduğu gibi tatil alışverişinde de fiyatlar oldukça uygun olmaktadır. Bu nedenle yaz ayına tatilcilerin şimdiden hazırlanması oldukça mantıklıdır.
Tatile gidecek kişiler için temel ihtiyaçlardan bazıları güneşten korunmak için gerekli eşyalardır. Bazıları giyim-kuşam, mayo ve benzeri şeylerdir. Özellikle güneşin etkisinden korunmak oldukça önemlidir. Çünkü yaz aylarında güneş oldukça ısıtmaktadır. Hatta güneş ışınlarına fazla derecede maruz kalmak ciddi derecede cilt rahatsızlıklarına da neden olabilmektedir. Kısa süreli yanıklar da bizlere rahatsızlık verebilmektedir. Bunun için alınacak en güzel önlemlerden birisi güneş kremi almaktır. Ancak güneş kremi kullansak bile yine de güneş altında fazla kalmamamız gerekmektedir. Ayrıca deniz içerisinde fazla vakit geçirmek güneş ışınlarına maruz kalmayacağımız anlamına gelmemektedir. Çünkü güneş ışınları su altında da etki etmektedir. Birebir etki etmese de, etkisi yine de olacağından yanıklara maruz kalmamız olasıdır.
Denizden çıkınca güneşin etkisinden kurtulmak için kendimize gölge bir yer bulmamız gerekir. Bunun için de ya gölgelik bir alan bulmamız gerekir, ya da bir plaj şemsiyesinin altında bir şezlonga uzanabiliriz. Aşırı sürelerde güneşlenmek cildinize zarar verebilir, özellikle de açık tenli kişiler için hazırlıksız olmak tatili cehenneme çevirebilir. Çünkü açık tenli kişiler için güneşin etkileri daha çok olabilmektedir. Yanıklarla dolu bir tatil istemiyorsanız, yaz aylarına şimdiden hazırlık yaparak tatil alışverişinizi yapmaya başlayın. Fiyatların uygun olduğu bugünlerde fırsatları kaçırmayın.
 
 
Editör: TE Bilişim