Sağlıklı ve kaliteli yaşam herkesin hakkı

Sağlıklı bir hayatı kurabilmek, sağlığımızı korumak isterken son yıllarda bir tüketim çılgınlığını tetikleyen korkunç bir sektör ortaya çıktı.

Uzmanlar dünyada endüstriyel gıda tröstleriyle, endüstriyel ilaç sektörünün kıyasıya kapışmasından, insanlığın ciddi bir tehdit altında olduğuna dikkat çekiyor.

Organik Balcılar, Organik besin takviyeleri, bir ayda 10 kilo verdirenler, cilt bakımcıları, kıl ve tüy dökücüleri, kas yaptıranlar, kaş aldıranlar, estetisyenler, diyetisyenler, saç ekiciler, boy uzatıcılar, modifikasyoncular, şurupla güzelleştirip, hapla yağ yakanlar, tek bir kapsülle 14 günde 10 yaş gençleştirenler, milyarlarca dolarlık bir pastadan daha fazla pay alabilmenin savaşını veriyor.

Bu savaşın en çetin bölümü ise medya üzerinden sürüp gidiyor.

İşin içinde ünlü doktorlar, akademisyenlerin adıyla süslü dünya devi hastaneler, ilaç şirketlerinin küresel kampanyaları, bunlara karşı örgütlenen organikçiler ve onlara destek veren bilim insanları da var.

Doğrusu bu durum fazlaca renkli ve hareketli. Sadece Sağlık haberleri yapan siteler için de oldukça verimli tartışmaların, hesaplaşmaların olduğu bir mecra.

Okura karşı sorumluluk duygusuna sahip her haber sitesi sağlık haberlerinde önceliği okurundan yana vermeli. Sonuçta yapılan her sağlık haberi aslında haberin kaynağına doğrudan bir yönlendirmedi.

Onu alma bunu al, o hastaneye değil bu doktorun çalıştığı kliniğe git, bak bu bal daha hesaplı ve yüzde yüz organik, onu yeme bunu ye, bu ilaçla zayıfla, bu ilaçla kilo al, bu yöntemle dinç kal, çocuğuna bu sütü içir, makyajında kesin bu kremi kullan, sabah aç karınla iki kaşık, akşama üç kaşık almayı unutma..

Sağlık haberlerinin içinde çoğunlukla bu tarifler var. Acı olan durum ise sağlık haberlerine el atan editörlerden hiç biri bu konuda uzman değil.

Sağlık sektörünün kurt PR’cıları, bültenleri servis ederken şeytanı ayrıntının içinden alarak uzaklaştırırlar. Sağlık bültenlerinin hiç birinde okuru doğrudan ilgilendiren “Yat etkiler” ve Riskler yer almaz.

Mail adreslerine düşen bütün sağlık bültenleri anında zayıflatır, güzelleştirir, kilo aldırır veya saç uzatır. Hepsi çocukların deyimiyle “On numara Beş Yıldız”

Ya riskleri. Çoğunlukla üretici şirket bile riskleri hakkında bilgi sahibi değildir. Çoğunlukla bakanlıktan alınan üretim izinleri ve lisansları bile yabancı şirketin Genel Merkezi tarafından çoktan halledilmiştir,

Riskler, yan etkiler, çocuk ve yaşlılarla ilgili kısıtlamalar hiçbir organik ürünün haber bülteninde yer almaz. İyigunler.net, okurlarının beden ve ruh sağlığını ilgilendiren ve uzmanları tarafından kaleme alınmamış hiçbir ürünü haber yapmaz. İyigunler.net, okurlarının sağlığını riske atacak ürünler hakkında tavsiyede bulunmaz. 

Editör: TE Bilişim