Dizi sektörü dramları da çok seviyor. Daha doğrusu ülkemiz insanları yapıları gereği duygu dünyamızı etkileyen ona biraz baskı yaparak harekete geçiren yapımları çok seviyor. Bu tür diziler ciddi anlamda reyting alarak izleyici tarafından ilgi odağı haline geliyor. Türkiye nüfusu içinde izlenme oranının yüksekliği ile de bu tür yapımların ne kadar başarılı olduğu tespit edilebiliyor.

 

Yaman’ın Bir Anda Değişen Hayatı

Medcezir adlı dizi de bu tür başarılı dramlardan bir tanesi. Medcezir izlediğinizde aslında bu yapımın Amerika’da yıllar önce yayınlanan The O.C. adlı dizden birebire yakın bir formatta uyarlanan başarılı bir iş olduğunu görebilirsiniz. Dizide kendilerine has bir hayat süren Serez ailesinin hayatına kenar bir mahalleden gelerek dahil olan Yaman’ın etrafında olaylar işlenmektedir. Yaman ile yan komşularının kızı Mira arasında başlayan fırtınalı bir ilişki sizleri alıp başka başka diyarlara götürecek. Dizide Tozludere adlı kenar mahalleden gelip hayatlarına dahil olan Yaman Koper karakterini Çağatay Ulusoy, onun fırtınalı aşkı olan Mira Beylice karakterini Serenay Sarıkaya canlandırmaktadır. Dizideki diğer rollerde ise Barış Falay, Mine Tugay, Taner Ölmez, Can Gürzap, Hazar Ergüçlü, Şebnem Dönmez, Ali Aksöz, Cenk Kangöz ve Defne Kayalar gibi oyuncuları görüyoruz. Serez ailesi ve komşuları olan Beylice ailesi zengin ancak fırtınalı hayatları ile izleyenleri ekran karşısında başka başka duygu dünyalarına taşımaktadırlar.

 

Karanlık Dünyanın Sırları

Aşk ve dram tarzındaki diğer bir başarılı yapım da biraz farklı bir konu ile ekranlara gelmektedir. Suçlulara göz açtırmayan Ömer komiser kız arkadaşı olan Sibel’le nişanlanmak için kalkıp İstanbul’a gelir. Bu sırada ailesini aniden görmeye karar veren Elif de yaşadığı Roma’dan kalkarak İstanbul’a gelir. Doğum günü için onlara sürpriz yapmayı düşünmektedir. Kara Para Aşk izlediğinizde göreceksiniz çok farklı kurgu yapısı olan bir eser seyretmektesiniz. Ömer’in kız arkadaşı ve Elif’in babasını aynı arabada kafalarına kurşun sıkılarak öldürülmüş bulunur. Elif babasının aslında o kadar da masum olmadığını, karanlık bir hayat sürmüş olduğunu bu şekilde öldürülmesinden sonra öğrenir. Kötü adamların babasından alacakları olduğunu da öğrenen Elif çok zor duruma düşer. Ömer ve Elif birbirleri ile yakınlaşırken halletmeleri gereken başka başka sorunları vardır.

Editör: TE Bilişim