İnsanoğlu hataya ve kötü tarafa kaymaya dünyada en müsait varlıktır. Boş yere çiğ süt emmiş canlıdır denmez. Gerçekten de çok iyi niyetle hayatının belli bir yaşına kadar yaşayan bir insan belli bir yaştan sonra büyük dönüşüm yaşayarak kötü bir adam haline dönebilir. Tabii o kötülük ve iyiliğin içindeki göreceli durumu fark etmeden bu dönüşümü yaşamıştır.

Düşünün ki bir insan aslında neden başkasına kötülük eder? Çünkü kendine ya da tanıdığı başka birine iyilik yapmak adına bu kötülüğü karşısında olan insana yapar. Tabi burada önemli bir vicdan muhasebesi yapmak gerekir. Ancak insanlar zaman içinde vicdanlarını da şekillendirip başka türlü düşünmelerini sağlarlar. Bir çok insana kötülük yapan bir insan vicdanının rahat olduğunu söyleyebilir, çünkü artık onun vicdanı doğru çalışmamakta onun istediği gibi bir iç ses olarak ona yaptıklarının doğru olduğunu fısıldamaktadır. Ancak bazı zamanlarda yaşanan olaylar ya da kader etkisiyle vicdan eski düşünce şeklini tekrar kazanır ve doğru yola doğru bu insanları yöneltmeye çalışır.

Özcan Deniz’in Yönetmenlik Sınavı

2015 yılı yerli yapımlardan biri olan Sevimli Tehlikeli izlediğinizde de böyle bir hikayeyi göreceksiniz. 113 dakikalık romantik komedi ve dram tarzındaki bu eserin yapımcılığını Şükrü Avşar üstlenirken senaryosu da ünlü şarkıcı ve oyuncu Özcan Deniz tarafından yazılmıştır. Yönetmen koltuğunda da yine Özcan Deniz’i gördüğümüz yapımda kendisi rol almamayı tercih etmiştir. Sadece kamera arkasında kalmayı yeğlemiştir. Filmde başrollerde ise son dönemin yakışıklı oyuncularından Şükrü Özyıldız ve genç yetenek olarak görülen Ayça Ayşin Turan yer alıyorlar. Filmdeki diğer ana rollerde ise Türkan Kılıç, Cem Avnayim, Taner Turan, Burçin Birben, Ahmet Özaslan ve Evrim Doğan gibi oyuncuları görüyoruz.

Geçmişi Düzeltmeye Çalışan Bir Gencin Zorlu Yolu

Sevimli Tehlikeli filmi izlediğinizde geçmişte yaptığı hataları telafi etmeye çalışan bir gencin başına gelenleri göreceksiniz. Daha küçük bir bebekken bir kız çocuğunu kaçırıp başka bir aileye veren Zarok adlı gencin üzerinde hissettiği vicdan azabı sonrası bu hatayı düzeltme çabalarını izleyeceğiz. Bu hatayı düzeltmek için bir fırsatı olduğunu düşünen Zarok bu amaçla çok tehlikeli bir süreci göze alır.

Editör: TE Bilişim