Efsaneler ve masallar hepimizi heyecanlandırır. Birçoğumuz çocukluğunda bu tür hikayelerle büyümüşüzdür. Ya birilerinin anlattıklarını dinlemişizdir ya da bir kitaptan bu konu ile ilgili çeşitli şeyler okumuşuzdur. Ancak hepimizin bilinç altına mutlaka nüfuz etmiş bu tür bilgiler mevcuttur. O masallarda geçen ejderhalar, devler, troller, büyücüler, cadılar hepimizin aklının hep bir köşesinde yer alırlar. Tabii film endüstrisi de bu kadar insanların zihninde yer etmiş bir alandan faydalanmadan durmayacaktır. Bu nedenle de bu tür doğa üstü olayları anlatan ya da hikayeleri bu çerçevede gelişen yapımları çekerek karşımıza çıkarırlar. Filme çekilen bu hikayelerden kimileri oldukça da ilgi uyandıran eserler olurlar.

SergeyBodrov’dan Farklı Bir Eser

Geçmiş dönemde geçen bu tür fantastik olayları anlatan bir yapım da 2015 yılı Ocak ayında vizyona girdi. ABD, Çin ve Kanada ortak yapımı olarak hazırlanan 98 dakikalık Yedinci Oğul izlediğinizde aksiyon, fantastik ve macerayı hep birlikte buluyor olacaksınız. Yapımcılığını LionelWigramve JonJashni’nin üstlendiği eserin senaryosu da Joseph Delaney veMattGreenberg tarafından yazıldı. Yönetmen koltuğunda özellikle çektiği Cengiz Han’ı anlatan Moğol filmi ile büyük bir çıkış yakalayan SergeyBodrov oturuyor. Kendine has bir tekniği ve tarzı olan bu yönetmen bu filmde de çok farklı bir iş çıkarmış durumda. Yapımda oyuncu kadrosunda ise JulianneMoore, JeffBridges, Ben Barnes, Kit Harington,DjimonHounsou, Alicia Vikander, AntjeTraue ve Olivia Williams gibi isimleri görüyoruz.

 

Thomas Hayatta Kalabilecek Mi?

Yedinci Oğul filmi izlediğinizde fantastik dünyanın insanların dünyasını nasıl tehdit edebileceğini de göreceksiniz. Film 18. Yüzyılda cadılar zamanında geçmektedir. Snook adlı cadı ve her türlü insan dışı varlık avcısı kendi yanına yeni bir çırak bulmak zorunda kalmıştır. Çünkü daha önce yakalayıp hapsettiği cadıların başı olan Anne Malki hapis olduğu yerden kaçmıştır ve çırağı onunla mücadele ederken ölmüştür. Bu nedenle kendine yeni bir çırak bulmak zorundadır. Bu da yedinci oğul olmak zorundadır. Öyle bir kişinin varlığından haberdardır ve gidip onu almaya karar verir. Hiçbir şeyden habersiz çiftçi olan ailesinin yanında yaşayan Thomas sonra seçilmiş kişi olduğunu öğrenecektir. Snook’a çırak olmanın her an ölümle yan yana olmak anlamına geldiğini yaşayarak öğrenecektir.

Editör: TE Bilişim