Sinan Vardar ile dostluğumuz Soma Sotes’li Özgür Bayer’in Beylerbeyine imzası ile başlamıştır. Soma’nın saygılı çocuğu Sinan Vardar’ın uzattığı peşinatı almaktan çekinirken Sinan Vardar günün birinde Soma spor’u alacağını nereden bilecekti. Beylerbeyi,

Sinan Vardar ile dostluğumuz Soma Sotes’li Özgür Bayer’in Beylerbeyine imzası ile başlamıştır. Soma’nın saygılı çocuğu Sinan Vardar’ın uzattığı peşinatı almaktan çekinirken Sinan Vardar günün birinde Soma spor’u alacağını nereden bilecekti.

Beylerbeyi, Beşiktaş alt yapı ve Antalya Kepez’de yaptıklarını kitap yaparsanız TFF Eğitim Dairesinde bu kitaptan 10 sene ders verirsiniz. Herkesin 100 liraya yapacağı işleri ikili ilişkileri ile 10 liraya yapar. Gittiği yerde kısa sürede kendine inanılmaz saygı duyulmasını sağlar. Nettir, içi dışı birdir. Sinsi, sahte oynamaz. Ucuz menajer oyunlarına gelmez. Sektörü, insanları çok iyi bilir. Soma Sotes başkanı Şenol Eser hakkında “tuhaf biri” açıklamasının yapmasının altında geçmişte Sotes başkanın menajerlik hikâyelerini kulağına ulaşmış olmasındandır. Etik değerlere saygılıdır. Rakipleri içinden biri dahi Sinan Vardar için kötü söz söylemez. Hayatını öyle yaşar.

Beşiktaş’ta yaptıkları Soma’nın vizyonu ve çapını değiştirmeye fazlası ile yeterlidir. Tesisleşme, alt yapıda hamle ve doğal olarak hedefi olan takım kurmak Vardar’ın işidir. Soma 301 madencinin yarasını sarmaya çalışırken elbette Soma’lıların takımda oynamalarını isteyecektir..Bugün Fenerbahçe’nin tüm oyuncuları Kadıköy doğumlu olmasını istemek hayatın olağan akışına uymaz. Geçen yıl BAL ligini kazanamayan takım ne kadar başarılıdır bu sorgulanmalıdır.Şimdi Somalılar önce takım oturuncaya kadar sabretsinler. Sinan Vardar haritada Soma’nın yerini bilmezken sedyeyi kirletmemek için çizmelerini çıkartmak isteyen madenciden etkilenip takıma sahip çıkmıştır. Böyle bir duygu adamına Soma şükran duymalıdır.

Rant beklentisi olanların hayal kırıklığına uğraması kömür karası, kan kırmızısı sevdalılarını üzmesin. Takım oyuncularının hiçbirini tanımıyorum. Sadece” at sahibine göre kişner” atasözünü çok iyi biliyorum. Sinan Vardar inanmadığı teknik kadro ve oyuncular ile çalışmaz. 25 yıldır her yaş grubundan her özelliğe uygun listesinde binlerce oyuncu bulunmaktadır. Bu ligde Sinan Vardar beş ayrı takım yapsa beşi birbiri ile çekişir lig aralarında oynanır.

Bu arada teknik direktör Nejat Gürpınar % 100 yerlidir. Manisa çocuğudur yani. Futbol Federasyonu Eğitim Dairesi Direktörlüğü yaptığı dönemlerde Manisa’ya, Manisa’lı antrenörlere nasıl ve ne kadar katkı yaptığını asla hiçbir yerde kendisi anlatmaz. Siz gidin kurslara katılan Manisa’lı antrenörlerden öğrenin. Manisalılığını asla unutmamıştır. Bölgeyi ve insanlarını çok iyi bilir. Sinan Vardar Nejat Gürpınar’a tesadüfen görev vermemiştir. Lig başladığında siz de oyuncu ve teknik yönetim kalitesine şahitlik edeceksiniz.

Şimdi Soma Spor camiası lig başladığında takımdaki değişimin farkına varacak ve yeni oyunculara sahip çıkacaktır. “Soma içinde ben yoksam iyi iş yapılmaz “kısır döngüsünden acilen çıkmalıdır. Aynı anda İkinci lig ve üçüncü ligde iki takımı barındıran Soma özlediği günlere dönecektir. Sinan Vardar’ın takımları başarı yaşar lig atlar, oyuncu yetiştirir, satar, tesis yapar ve kurumsallaşır. En azından son 20 yıldır gördüklerim bunlar. Şimdi Soma spor, Nejat Gürpınar ve Sinan Vardar zamanı.

Erdem Karagöz