Engin Topuz’un yeni kitabı “Şimdi Uzaklardasın” piyasaya çıktı. Pupa Yayınları’ndan çıkan roman türündeki kitap 184 sayfadan oluşuyor. Bu ay sonunda tüm kitapçılarda satışa çıkacak olan kitabın büyük ilgi görmesi bekleniyor.   

Arka kapaktaki şu ifadeler kitabı özetliyor:
Edebiyatın Haziran Mezarlığı kitabıyla tanıdığımız Engin Topuz, ilk romanında idealist bir öğretmenin yaşam çizgisinde geziniyor. İlk aşk, dost ihaneti, dayanışma, sahiplenilme... İnişli çıkışlı uzun bir çizgi… 
Buranın yabancısı değil, geldiğim yerin yabancısıyım. Çıkıp gittim insanların hayatından ve başka, yeni insanların arasına katılıverdim, karışıyorum. 
Oysa geldiğim yerden birini daha getirmek istiyordum yeni hayatıma; onu hayatıma, dünyama katmak istiyordum. Peki, bu nasıl olacak simdi? Ben o kadar uzak hissederken eski benliğimden kendimi, onun nasıl kucaklamasını sağlayacağım yeni benliğimi? Üstelik duygularımla ilgili o henüz hiçbir şey bilmezken... 
Hislerimi ona nasıl, nerede anlatacağıma dair hiçbir fikrim yokken… Bu köyden önceki her seyi geride, uzakta hissedip onu nasıl her an yüreğime daha yakın görüyorum? Kendimle birlikte buraya onu da getirmiştim. Kiminle tanışsam, onu da tanıştırıyorum hayalimde. Onunla birlikte geçiriyorum zamanımı…


Manisa Murat Germen Ortaokulunda Sosyal Bilgiler öğretmenliği yapan www.manisahaberleri.com’da köşe yazıları yayınlanan Engin Topuz ikinci kitabını roman türünde yazdı.
İmza günü Cumartesi günü Kültür Merkezi Fuaye Salonunda yapılacak. Saat 14.00’da başlayacak olan imza gününe Manisalı kitapseverlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

ENGİN TOPUZ KİMDİR?
1974 yılında Manisa’da doğan Engin Topuz, ilk-orta ve lise eğitimini Manisa’da tamamladı. 1997 yılında Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitiren Topuz, Manisa’da öğretmenlik yapmakta, www.manisahaberleri.com'da edebiyat ağırlıklı yazıları yayınlanmakta. Edebiyatın Haziran Mezarlığı yazarın ilk kitabı. İkinci kitabı ise Şimdi Uzaklardasın.

Editör: TE Bilişim