Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen 2. Manisa Kitap Fuarı, 104 yayınevi, 100’den fazla yazar ve çizeri Manisalı kitapseverlerle buluşturuyor. Bu yıl ilk defa şiir ve türkü dinletilerine de ev sahipliği yapacak fuar, 7 Ekim Pazar gününe kadar Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak. 
MANİSALI YAZARLAR, 'EDEBİYAT DÜNYASINDA MANİSA'YI ANLATTI
Manisalı yazarlar Osman Özbaş, Orhan Haşim Elmalı ve Engin Topuz, Kitap Fuarı’nda Manisa’nın edebiyat dünyasındaki yerini anlattı. Fuar Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye, Manisalı yazar Ümit Rona ve çok sayıda kitapsever katıldı.

YUSUF ATILGAN KİTABINI NEDEN YAKTI? 
Manisalı yazar Yusuf Atılgan'ın Manisa'da pek az okuyucu tarafından bilindiğinin altını çizen Engin Topuz, "Yusuf Atılgan, 1946'da Hacırahmanlı'ya yerleşiyor. Böylesine entelektüel bir adam günlük hayatına burada devam ediyor. Bir öykü yarışmasına öykü gönderiyor. Orada' Evdeki' öyküsüyle birincilik Kümesin Ötesi eseriyle dokuzunculuk ödülü alıyor. Gazeteye o kadar çok öykü gitmiş ki eleme elene 10 yazar ödüllendiriliyor. Onu asıl Türk Edebiyatı'nda tanıtan eseri 'Aylak Adam'ı 7 ayda Anayurt Oteli'ni bir yılda yazmıştır. Kitaplarını elle yazıp daktilo ettirmiştir. Atılgan, Eşek Sırtında Saksağan isimli romanını William Faulkner'un Döşeğinde Ölürken isimli kitaba benzettiği için yakmıştır. Daha sonra pişman olmuştur" dedi.

“ANITLARDA EKSİKLER VAR”
Kentpark’ta yer alan Manisalı yazar ve şair anıtlarında eksikler olduğunu kaydeden Orhan Haşim Elmalı, “Kentpark’te 35 tane ufak anıt var. Bu 35 anıtı yaptıktan sonra 35 ismi yerleştirdik. Tabii 35’ten fazla isimle karşılaşıyoruz. Eksikler vardır. 7-8 tanesini, artık çok geride kalmış sokakta karşılık bulamayan isimlerin yerine yeni isimler ilave ettik. Aslında o alanı büyüttüğümüzde bana kalsa 70’lere falan kadar gelmemiz lazım. 18. Yüzyıl’ın altına dönmek istemedik. Fakat dönmeden de Fatih’ten bahsetmeden eksik kalabileceğini düşündük. Genel anlamda bir özeleştiri yapmak gerekirse orada bir eksik var. Özellikle son dönemlerde İzmir’de yaşayan Gördesli, sürekli Gördes’e gelen yazarımız Ahmet Büke’nin de yer alması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“GEDİZ NEHRİ ŞİİRLERDE ANLATILMIŞTIR”
Gediz Nehri’nin şiirlere konu olduğunu söyleyen Osman Özbaş, Remzi mahlaslı bir şairimiz var. Prof. Dr. Kerem Erdem onu daha çok kitaplaştırdı, tanıtılmasına vesile oldu. Onun şiirlerinden birinde şöyle bir mısra var; ‘Bahar vakti çıkıp eylesen seyran, Gediz Nehri eder bir yandan ceyran’ Şimdi Gediz Nehri’nin cereyana uğramışı pek rastlanacak bir olay değil ama bazen Gediz Nehri eski garajın oralara kadar taşardı. Gediz Nehri’nin böyle bir önemi vardır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim