Evet; Çırpınırdı Karadeniz, Çırpınırdı Akdeniz, Ege. Çırpınırdı Rumeli Diyarı, Çırpınırdı Azerbaycan ve Türk dünyası, Bakıp Türk'ün Bayrağına...
Şiirin sözleri; 15 Kasım 1914 senesinde, Osmanlı'nın I. Dünya Savaşına katılmasını büyük bir heyecan ve Bağımsızlık umuduyla izleyen Azerbaycan'ın Milli Şairi Ahmet Cavad (Cevad) tarafından yazılmıştır.1918 yılının başlarında ünlü Azerbaycanlı Bestekar ve Fikir adamı, Üzeyir Hacıbeyli tarafından, Nuri Paşa komutasındaki Türk Ordusunun Azerbaycan Türklerini Soykırımdan kurtarmak için Azerbaycan'a gönderilmesi üzerine bestelenmiştir.
 
15 Eylül 1918 tarihinde Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu tarafından Bakü düşman işgalinden kurtarılır. 15 Eylül, Bakü'nün düşman işgalinden kurulduğu gün, aynı zamanda bugünkü Azerbaycan Cumhuriyeti'nin varlığının en önemli temellerinin atıldığı gündür.
Savaşta Azerbaycan Türkleri ile beraber Anadolu'nun çeşitli yerlerinden, hatta Doğu Avrupa'dan Kerkük'ten ve dünyanın diğer yerlerinden gönüllü olarak Azerbaycan'a yardıma gelmiş yaklaşık 1300 Türk Asker ve Subay Şehit olmuşlardır. O dönemde İstanbul'da İngilizler tarafından işgal edilmiştir.
İngilizler 1919 yılı 15 Ocak tarihinde 9 Türk askeri için yakalanma emri çıkartırlar. Bu askerlerin arasında Nuri Paşa'da vardır.
 
Nuri Paşa; Almanya'ya kaçar ve orada uzun bir müddet yaşadıktan sonra 1938 yılında İstanbul'a geri döner ve 2 Mart 1949 yılında vefat eder. Çırpınırdı Karadeniz Şarkısının yazarı Şair Ahmed Cavad (Cevad), 1892-1937 yılları arasında yaşamıştır.
 
Dünyamız hızlı değişimlerin yaşandığı zorlu bir dönemden geçmektedir. Irak ve Suriye'de yaşanan Askeri ve Siyasi gelişmelerden  en çok etkilenen ülkemiz Türkiye olmuştur. Bizler Türkiye olarak dünyamızın dört bir yanında bulunan  mazlumların umudu ve sığındıkları ülkeyiz. Gönül Coğrafyamızda yaşayan din kardeşlerimize duyarsız kalamayız. Bizler Hami Ülkeyiz.
Yıllar yılı iletişim kuramadığımız, ortak tarih ve kültüre sahip olduğumuz Gönül Coğrafyamız ile gönüllerde buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
 
Çırpınırdı Karadeniz,
Bakıp Türkün Bayrağına.
Ah ölmeden bir görseydim,
Düşebilsem toprağına.
 
Sırmalar sarsam koluna,
İnciler dizsem yoluna.
Fırtınalar dursun yana,
Yol ver Türkün Bayrağına.
 
Dost elinden esen yeller,
Bana şiir selam söyler.
Olsun bizim bütün eller, 
Kurban Türkün Bayrağına.