İzmir’de devam Çaka Bey Kitap Günlerinde Kıraç rüzgarı esti. Türk Tarih Kurumu’nun organize ettiği İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği organizasyonun sponsorluğunu ise Ziraat Bankası üstlendi. 
Dev kültür etkinliğinin kapıları önceki gün İzmir Tarihi Havagazı Fabrikasında ziyaretçilere açılmıştı. Dün ise resmî açılış töreni gerçekleştirildi. Akşam saatlerinde ise ünlü sanatçı Kıraç kitap fuarını gezdi.  

KIRAÇ’A NUTUK HEDİYE EDİLDİ 
Burada Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık, Türk Tarih Kurumu’nun yayınladığı, Atatürk’ün kaleminden çıkmış metni, hem de sadeleştirilmiş halini ihtiva eden Nutuk kitabını Kıraç’a hediye etti. Vatandaşlardan da büyük ilgi gören Kıraç, stantları gezerek kitapseverlerle sohbet etti.

KONSERDE BÜYÜK COŞKU   
Tarihi Havagazı Fabrikasındaki konser öncesinde Seymen ekibi alandaki İzmirlileri coşturdu. Daha sonra sahneye çıkan sanatçı Kıraç birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi. 
Konserde sahneye davet edilen Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık, Kıraç’a çiçek verdi. Kısa bir konuşma yapan Kırpık, dev kültür etkinliğine büyük ilgi gösteren İzmirlilere teşekkür etti. 
Türk Tarih Kurumu İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Müdürü Salih Korkmaz sanatçıya çiçek verdi.  
Yapılan kısa törenin ardından konser kaldığı yerden devam etti. Kıraç gece boyunca sevilen parçalarını seslendirirken İzmirliler de ünlü sanatçıya eşlik etti.

Editör: TE Bilişim