Manisa büyük kültür şölenine hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Manisa Kitap Fuarı büyük ilgi görmüştü. Bu yıl 50'den fazla yayınevi ve birçok ünlü yazar Manisalı kitapseverlerle buluşacak. Manisa 2. Kitap Fuarı, 28 Eylül -7 Ekim 2018 tarihleri arasında Manisa Fuar Merkezi'nde yapılacak. 

AHMET ÜMİT MANİSA’YA GELİYOR
Ünlü yazar Ahmet Ümit, Manisalı kitapseverlerle buluşacak. Ümit, 29 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’te düzenlenecek imza günü etkinliğinde kitaplarını imzalayacak. Kitapseverlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
 
AHMET ÜMİT'İN BİYOGRAFİSİ
Ahmet Ümit, 1960 yılında Gaziantep’te doğmuştur. Babası kilim tüccarı, annesi terzi olan Ahmet Ümit’in kendinden büyük 6 kardeşi vardır. Liseyi Gaziantep Atatürk Lisesi’nde okudu. Liseyi Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bitirdi.
1979 yılında İstanbul’a gelerek Marmara Üniversitesi’nin Kamu Yönetimi bölümünde okumaya başladı. Üniversite öğrencisi iken 1981 yılında Vildan Hanım ile tanıştı ve evlendi. 1982’de düzenlenen “Anayasaya Hayır” kampanyasında aktif rol aldı. Türkiye’de askeri rejimin olduğu o dönemlerde Ahmet Ümit askeri rejime karşı mücadele eden sol bir örgütün içerisindedir. 82 Anayasası’na karşı duvarlara afişler yapıştırırlar. Ve Ümit’in birkaç arkadaşı yakalanır. O da operasyon hakkında bir rapor yazar. İşte o raporla aslında ilk hikayesini yazmıştır. O hikaye Prag’da 40 ayrı dilde yayınlanan Barış ve Sosyalizm Sorunları Dergisi’nde yayınlanır. Ve böylece Ümit’in ilk hikayesi 40 ayrı dilde yayınlanmış olur. 1983 yılında Üniversiteden mezun oldu.
Türkiye Komünist Partisine (TKP) üye oldu. 1985 yılında parti tarafından Moskova’ya gönderilerek 1986 yılına kadar Moskova Sosyal Bilimler Akademisi'nde eğitim gördü.
Moskova’da iken şiir yazmaya başladı. Daha sonra 1998 yılında yazdığı “Kar Kokusu" adlı romanı, bu dönemde yaşandıklarından izler taşır.
 
1989 yılında siyasetten ayrılarak “Sokağın Zulası” adlı şiir kitabını çıkardı. Aynı zamanda arkadaşı tiyatro yönetmeni Ali Taygun ile bir reklam ajansı çalıştırmaya başladı. 19990 yılında arkadaşlarıyla beraber “Yine Hişt” adlı kültür-sanat dergisini çıkardı. Ahmet Ümit, yazdığı şiir, öykü ve yazılarını Yine Hişt, Adam Sanat, Öküz ve Cumhuriyet Kitap dergilerinde ve ile Yeni Yüz yıl gazetesinde yayımladı.
Ahmet Ümit’in “Çıplak Ayaklıydı Gece” adlı ilk hikaye kitabı 1992 yılında yayınlandı ve aynı yıl Ferit Oğuz Bayır Düşün ve Sanat Ödülü'ne layık görüldü.
1993 yılında ATV için çekilen "Çakalların İzinde" adlı polisiye dizinin öykülerinin ve senaryosunun yazılmasına katkıda bulundu. Ardından da 1995'te Ahmet Ümit, çeşitli gazete ve dergilerde Franz Kafka, Dostoyevski, Patricia Highsmith, Edgar Allan Poe ve polisiye roman yazarları üzerine inceleme ve tanıtım yazıları kaleme aldı.
Hikayelerinden yola çıkarak yönetmen çıkılarak Uğur Yücel tarafından Karanlıkta Koşanlar ve Cevdet Mercan tarafından Şeytan Ayrıntıda Gizlidir dizileri yapılmıştır. "Sis ve Gece" adlı romanı 2007 yılında Turgut Yasalar tarafından sinemaya uyarlanmıştır.
25 Eylül 2010 tarihinden itibaren Habertürk Televizyonu için "Yaşadığın Şehir" adlı bir program serisi yaptı ve sundu. Ahmet Ümit, Okan Üniversitesi Danışma Kurulu üyeliği yapmaktadır. Ahmet Ümit, 1981 yılında Vildan Ümit ile evlendi. Gül adında bir kızı vardır.
 
İŞTE ETKİNLİK TAKVİMİ 

Editör: TE Bilişim