Haber: Diyar Aslan
Rüyasında gördüğü kelebeğin resmini çizmeye nasıl karar verdiğini anlatan Ressam Hidayet Gültekin, ‘ Rüyamdaki Yeşil Kelebek’ ismini verdiği resim çalışması hakkında bilgi verdi: “Rüyamda  uzun bir çayırın içinde buldum kendimi. Etrafımda kelebekler uçuşuyor. Bir tane yeşil kelebek de sürekli etrafımda uçuşuyordu. İri bir kelebekti; tutumaya çalışıyordum, tutamıyordum. Etrafımda sürekli uçuşuyordu. Rüya bittikten sonra uyandım. O sabah resim çalışmayı da pek istemiyordum. Sabah uyandığımda kelebeğin hayali, rengi gözümün önünde canlandı. Hemen bütün görüntüler hafızamdayken bu kelebeği çalışayım dedim. Vesselam, sabahleyin hemen kalktım tuvalin başına oturdum. Öğleye kalmadan kelebek üzerine çalıştım. Çalışırken, kelebeğin üzerinde yakut gibi parlayan gözenekler vardı. Bu resim çalışmama ‘Rüyamdaki Yeşil Kelebek’ adını verdim. Resimle ilgilenmek çok güzel bir duygu.”

“RESİM YAPMAK İÇİN İLHAM GEREKLİDİR”
Resimin bir ilham meselesi olduğunun altını çizen Ressam Hidayet Gültekin, “Nasıl ki şarkı yazmak için bir ilhama ihtiyaç duyuyorsanız resim de öyledir. Her an resim yapamazsınız. Resimi, siz şövalyenin başına oturduğunuzda, ‘hadi bir tablo yapayım’ diyemezsiniz. Çünkü tablonun bir altyapısının oluşması gerekir” dedi.
“SANAT, İNSANIN İÇİNDEKİ ÇİÇEKLERİN, MEYVELERİN DIŞA VURUMUDUR”
Doğa sevgisin önemini anlatırken, rahmetli babasının, ‘Doğayı seven insanları da sever. Doğayı, hayvanları sevmeyen insanları sevmez’ sözünü hiç unutmadığını söyleyen Ressam Hidayet Gültekin, sanat hakkındaki fikirlerini ise şöyle özetledi: “Sanat, insanın içindeki çiçeklerin, meyvelerin dışa vurumudur. Diğer bir değişle, ruh yapısının dışa yansımasıdır. Keşke bütün insanlar sanatsal, sosyal faaliyetlerle ilgilenebilse, çocuklarımız da bu anlamda eğitilebilse…”

HİDAYET GÜLTEKİN KİMDİR?
İşletme mezunu olan Ressam Hidayet Gültekin, resim sanatına lise öğrencisiyken ilgi duyar. Sivas’ta ressam ve heykeltraş Selahattin Aydemir’in atölyesinde 6 yıl çalışır. Camilerde motif işlemeciliği, dekorasyon işleriyle uğraşır. 1990 yılında emniyet teşkilatına girer. 1996’da Manisa’ya gelir. Emniyette, resim ve eşgal belirlemede görev alır. 14 kişisel sergi ve pek çok karma sergi açar. Manisa’da trafoların boyanmasını işini tamamlar ve trafoların güzel bir görünüm kazanmasını sağlar. Evinin terasını resim atölyesine çevirir.
 Valilik projesi gereği 28 okulun iç ve dış duvarlarına ücretsiz olarak çizgi film karakterleri, Atatürk ve Türk büyüklerinin resimlerini yaparak okulun içine ve dışına sanatsal bir boyut getirir. Ressam Hidayet Gültekin, Almanya, Hollanda, İsviçre, Fransa, Belçika gibi birçok Dünya ülkesini gezerek farklı sanatçılarla tanışma fırsatı bulur.
Ressam Hidayet Gültekin,  10 yıl Taytanlı İlhan, Hafsa Sultan, Kazım Karabekir, Ahmet Tütüncü İlköğretim Okullarıyla, 85. Yıl Çok Programlı Lisesi’nde okul polisi olarak görev alır. Bu okullarda bir taraftan öğrencilerin güvenliğini sağlarken diğer taraftan sosyal çalışmalarda önemli rol üstlenir. Bu süre zarfında düzenlenen okul gecelerinde de korolara bağlaması ile eşlik eder. Ressam Hidayet Gültekin, sanatsal ve sosyal çalışmalarını Manisa Atabey Anaokulu’nda sürdürmektedir.

Editör: TE Bilişim