Manisa’da kültür şöleni devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Manisa Kitap Fuarı büyük ilgi görmüştü. Bu yıl ikincisi düzenlenen Manisa Kitap Fuarı, 104 yayınevi, 100’den fazla yazar ve çizeri Manisalı kitapseverlerle buluşturuyor. Ayrıca bu yıl ilk defa şiir ve türkü dinletilerine de ev sahipliği yapacak fuar, 7 Ekim Pazar gününe kadar Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

NACİ YENGİN OKUYUCULARLA BULUŞTU
Manisalı tarihçi yazar Naci Yengin, Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle buluştu. Fuarı ziyaret eden Eski Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk ÖzdağŞehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Naci Yengin’i de ziyaret ederek tebrik etti.

NACİ YENGİN'İN BİYOGRAFİ
1964 yılında Manisa'nın Salihli ilçesi Akören Köyü'nde doğdu. Mehmet Bey ile Ayşe Hanım'ın üçüncü çocuğu. İlkokulu köyünde, ortaokulu Durasıllı Ortaokulu’nda, liseyi Manisa Teknik Lisesi’nde okudu. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ni bitirdi. 1989 yılında İstanbul Fazilet Erkek Lisesi, Diyarbakır Çayırlı İlköğretim Okulu, Malatya Battalgazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Hatunsuyu Dr.Sadettin Hacı Evliyagil Lisesi, İstanbul Modern Eğitim Dershanesi, Son Adım Dershanesi ve Final Dergisi Dershanelerinde öğretmenlik yaptı.
İlk yazıları Yeni Düşünce gazetesinde yayımlandı. Şamil İslam Ansiklopedisi'nin yayınlanmasında ve madde yazarlığında katkılar sağladı. Haftalık Yörünge dergisinde yazar muhabir olarak görev yaptı. Aynı dergide ‘500. Yıl Vakfı’ ile ilgili çalışmasıyla tanıdı. Yeni Şafak, Vakit, Üsküdar Bülten, Yeryüzü, Zaman, Objektif, Olay, Kitap Haber, Kitap Dergisi, Çizgi, Nehir, Editör, Okumuş Adam, Malatya Ufuk TV, Sena TV, Radyo Nida, Gaziantep Olay TV, Mega TV, Kanal 27 gibi basın- yayın organlarında araştırma, makale, deneme yazıları yayımladı, programlar yaptı. Yazar Türkiye Yazarlar Birliği üyesi.

ESERLERİ:
1-Eylem Günlüğü- Fark Yay. 1993
2-Satır Arası Aşk-Birey Yay. 2003 
3-ÖSS Tarih Soru Bankası-Analiz Yay. 2003
4-Postal Ülkesinde Aşk-Bir Harf Yay. 2004
5-Türkiye’de Ulus Devletin Dinamikleri-Bir Harf Yay. 2005
6-Sınav Kazanma Kılavuzu Bir Harf Yay. 2005

Editör: TE Bilişim