‘Bir Hikayem Var’ çalışmasının ortaya çıkış öyküsünden bahseden Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, “Benim Diyarbakır’da yetiştirdiğim bir talebem araştırmacı yazar oldu. Osmanlının 1890 -1910 yılları arasında ki çalışmalarını gazete düzeyinde inceledi. Bunu incelerken de o dönemin bakanlığı çocuklarımıza hikâye yarışması yapmış. Yapılan bu hikâye yarışmasını da ödüllendirmiş ve gazetede yayınlamış yaklaşık bir 20 yıl boyunca.  Benim talebemde çocukların yazdığı hikâyeleri 100 sayfalık bir kitaba dönüştürmüş. Bana da hediye olarak gönderdi. 'Hocam benim böyle bir çalışmam oldu' dedi. Ben de aldım çok beğendim” dedi. 

Çocukları hep matematik alanında fen alanında geliştirmeye çalışıp doktor olsun mühendis olsun diye uğraştıklarını ifade eden Ermiş, “Ama kaliteli yazar ve şairlerimiz olsun diye büyük bir gayretimiz yok. Bu düşünce ile şube müdürümü çağırdım ve gerekli talimatı verdim ve yapılan çalışmayı da anlattım. Bizde aynı çalışmayı yapalım dedim. Kendi ilçemizde yaklaşık 30 bin öğrencimizle ortaokullar ve liseler arasında bu çalışmayı düzenledik. Ve başarılı olan çocuklara da birinciye tam altın, ikinciye yarım altın,  üçüncüye çeyrek altın, dördüncüye de bir hediye almayı planladık. Aldığımız hediye notebooktu. Hem ortaokul düzeyinde hem lise düzeyindeki ilk 20’ye giren çocuklarımızın yazılarını kitap yapıp yayınlamayı aynı zamanda bu kitabı da yılsonu haziran döneminde güzel bir etkinlik ile çocuklarımızda kitaplarının başına geçerek imzalatmayı planladık. Bu şekilde de uyguladık. Değerli kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu da katıldı. Çokta beğendiler. Biz burada amacımıza ulaştık ve bu çalışmalarımızda devam edecek” diye konuştu. 

Buradaki temel amacın çocukların fen bilimlerinde yetiştirildiği gibi sosyal alanda da ihyacı olan kaliteli şairleri, yazarları, usta kalemleri yetiştirmek olduğunu vurgulayan Ermiş,  sözlerini şöyle sürdürdü: “Belki bu 20 çocuktan bir tanesi geleceğimizde önemli yer alacak. İlk kitabını biz çıkarmış olduk. Oda bununla gurur duyacak her yıl hikayem çalışmasına devam edeceğiz. Yeni öğrencilerimize ulaşacağız ve bu anlamda da çocuklarımızı heveslendireceğiz. Geçen yıl maliyeti yüksekti ama sivil toplum örgütlerinden ve duyarlı vatandaşlarımızın katkısı ile biz tekrar aynı şekilde ödüllendirmeler yapacağız. Ve seneye de ikinci kitabımızı çıkaracağız. Biz öncelikle edebiyat ve Türkçe öğretmelerinden oluşan bir komisyon kuruyoruz yarışma koşullarını belirliyoruz yazılacak yazı türü belirleyip bunları okullarımıza duyuru olarak gönderiyoruz. Müdürlerimiz ile özel toplantı yapıyoruz. Öğretmenlerimizin öğrencileri teşvik etmesi ile çocuklarımızdan güzel bir katılım oldu seneye daha fazla olacağına inanıyorum velilerimiz bunu ilk anda normal bir yarışma gibi gördü. Böyle bir kitabın çıkacaklarını tahmin etmediler. Onlarda bu çalışmadan çok memnun kaldılar. Çocuklarımız daha özgüven doldu. Ve harika hikâyeler çıktı. Kalemlerini çok güzel kullanarak duygularını çok güzel aktarmışlar bizim hayalimiz bu. Kalemlerini daha iyi kullanan gençler yetiştirip ülkemizi daha da iyi yerlere getirmek. Amacımız bu.”

Editör: TE Bilişim