İbadete yeni açılan ve bölgenin en büyük camisi olan Süleyman Şah Camiinde cemaat ilk kez teravih namazında saf tuttu, Yatsı namazının ardından teravih namazı, yapımı yeni tamamlanan Süleyman Şah Camiinde kılındı. Kenan Evren Mahallesinde yapımı 2007 yılında başlanan, Kula’nın ve bölgenin en büyük camisi olarak gösterilen 2 bin kişi kapasiteli camide ilk teravih namazını kılabilmek için Kulalılar adeta camiye akın etti.
Süleyman Şah Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Leblebici, “2011 Kasım ayında biz derneği devraldık. O tarihte de kazmayı vurduk. O tarihten bugüne kadar Allah’a şükür bitirdik bugün. Çok şükür namazlarımıza başlıyoruz. Camimize ismini veren Süleyman Şah, Kula’da meftun. Yıldırım Beyazıt’ın da damadı. Onun ismi burada yaşasın diye bu caminin adını Süleyman Şah diye koyduk. Camimizin 2 bin kişilik kapasitesi var. 2 bin kişi kapalı alanında namaz kılar. Avlusuna da taşarsak bu sayı 4 bin olur. Aynı avlusu da camimizin içi kadar büyüklükte. Bin 500 metrekare kapalı alanımız var 900 metrekare de açık alan mevcut. Biz çok gezdik. Ege bölgesinde de gezdik. Böyle bir eserin Ege bölgesinde olmadığını gördük. Belki bu camiden daha büyük cami vardır Ege Bölgesinde ama bunun gibi güzeli yoktur. Camimiz Süleymaniye Camiinin küçültülmüş halidir.” dedi.
Teravih Namazını kılmaya gelen vatandaşlar da caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, Kula’ya yakışır bir caminin inşa edildiğini, Ramazan ayının ilk teravih namazını Süleyman Şah Camisinde kılmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.
İlk teravih namazını kılmak için Süleyman Şah camiine akın eden 3 bin Kulalı caminin avlusunu da doldurarak ilk teravih namazını kıldılar.

Editör: TE Bilişim