Kula’daki devlet okulları arasında TEOG Türkiye birincisi çıkaran Kenan Evren Ortaokulu öğrencisi Osman Şah Yılmaz 120 sboruyu da doğru yanıtlayarak hem okulunun hem de Kula’nın gururu oldu.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında Kenan Evren Ortaokulu öğrencisi Osman Şah Yılmaz 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu.

Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrencinin girdiği TEOG sınavında Kenan Evren Ortaokulu öğrencilerinden Osman Şah Yılmaz; 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Kula’daki devlet okullarından sınava giren öğrenciler arasında Türkiye birincisi oldu. Kenan Evren Ortaokulu’nda birinciyi, üç yanlışla Anıl Sepet ve dört yanlışla Ufuk Yüksel isimli öğrenciler takip etti.

Sınava girerken başlarda heyecanlandığını dile getiren 8’inci sınıf öğrencisi Osman Şah Yılmaz, "Soru kitapçıkları dağıtıldıktan sonra heyecanım gitti. Sınav ilerledikçe sorular kolay gelmeye başladı. Kodlama hatası yapmamaya çok dikkat ettim. Hiçbir özel kurs ve dershaneye gitmedim. Sadece okulumuzun açtığı yetiştirme kurslarına katıldım. Çok faydasını gördüm" ifadelerini kullanarak ailesinin ve öğretmenlerinin elde ettiği bu başarıyı büyük bir sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Okul Müdürü Alaetdin Tanıl yaptığı açıklamada, Kenan Evren Ortaokulu olarak hem eğitimde hem de diğer sosyal ve kültürel faaliyetlerde eğitimine katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Tanıl, şunları kaydetti: “Bir önceki TEOG sınavında bir öğrencimiz Türkiye birinciliğini bir soruyla kaçırmıştı. Bugün de Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonuçlarına göre sınava giren öğrencilerimizden 1 öğrencimiz Kula’daki devlet okulları arasında 120 sorunun tamamını doğru yapan tek öğrenci olma başarısını göstererek; hem bizim, hem ailesinin hem de Kula’nın gururu olmuştur. Öğrencimizin elde etmiş olduğu bu başarı diğer öğrencilere de motivasyon anlamında bir katkı sağlayacaktır.”

Başarıda okul-aile işbirliğinin önemli olduğunu da vurgulayan Tanıl, ayrıca şu ifadeleri kullandı: “Öğrencilerimizle sadece dersleriyle değil her türlü sorun ve istekleri ile de yakından ilgileniyoruz. Onlara yönelik düzenlediğimiz sosyal ve kültürel etkinliklerin de başarıda katkısı tartışılmazdır. Ailelerimizle kurduğumuz olumlu ilişkiler öğrencilerimizin derslerindeki performansın artırılmasına olumlu yönde fayda sağlıyor. Elde edilen bu başarı; bir birlikteliğin, okul-aile-öğrenci-öğretmen ve okul idaresinin iş birliği sonucuyla gelmiştir. Bizler öğrencilerimizin başarısı için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Emeği geçen bütün öğretmen arkadaşlarıma, velilerimize ve elbette bizlere bu haklı gururu, sevinci yaşatan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu başarı hepimizin, Kula’nın başarısıdır. İnşallah başarılarımızın artması için daha özverili bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Editör: TE Bilişim