Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Kula Evlerini, Kula Özel Ufuk İlköğretim Okulu öğrencileri ziyaret etti.


Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hem tarihi mirası korumak hem de kültürel etkinliklerin sürdürülmesi adına büyük önem verdiği restorasyon çalışmaları devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile Kula ilçesinde restorasyonları devam eden Tarihi Kula Evleri minik öğrencileri ağırladı. İlk olarak Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’u makamında ziyaret eden Kula Özel Ufuk İlköğretim Okulu öğrencileri daha sonra Tarihi Kula Evleri’ni gezmek için yola çıktılar. Rehber eşliğinde yapılan gezide Kula Evleri hakkında bilgi alan öğrenciler, tarihi yerleri gezerek öğrenme fırsatı buldular. Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Faik Şentürk ve Kula Koordinasyon Şube Müdürü Önder Baştürk de öğrencilere eşlik etti. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Kula tarihiyle, kültürüyle anıt bir kent. Kula; dar sokakları, birbirine bakan pencereleri, iç içe geçmiş saçakları ve yaşanan hayat hikayeleriyle kültürel özelliklerini bizlere yansıtıyor. Bizler, Kula ve benzeri yerlere sahip çıkarak o kültürü yaşatmak mecburiyetindeyiz. Bu kültürün yaşatılması için kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Bu kamulaştırma ve restorasyon çalışmaları kapsamında; Beyler Evi restorasyonu 2 ay içerisinde tamamlanarak açılması planlanıyor. Akabinde Ali Kutlu Evi restorasyon çalışmaları başlayacak. Ayrıca Zeynep Onbaşı Evi’nin de kamulaştırması bitti ve restorasyon proje çalışmaları devam ediyor. Bu konuda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün de çok gayretli ve istekli. Kula’da bu zamana kadar gösterilmeyen hassasiyetler son dönemde gösterilmeye başlandı. Sayın Başkanımız Cengiz Ergün’e Kula’ya verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“VELİLERDEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR”

Düzenlenen geziye Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerinden dolayı teşekkür eden veliler, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Kula ilçesinde yaptığı turizm yatırımlarıyla özellikle ilçeye hareket getirdiğini dile getirerek, Tarihi Kula Evleri’nin turizme kazandırılmasından dolayı çok sevinçli olduklarını söylediler.

Editör: TE Bilişim