Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yapılacak olan sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında Yunus Emre Caddesinde faaliyet gösteren esnaf ile bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Esnafın yoğun olarak ilgi gösterdiği toplantıda Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun merak edilen noktalar ile ilerleyen dönemde Kula'nın değişen konjekterünü anlattı. Var olan ve esnafın gün geçtikçe tükenme noktasına getiren kapalı ekonomi kurallarının bir an önce yıkılarak, Kula'nın içerisinde barındırdığı değerleri gün yüzüne çıkartması gerektiğinin de altını çizdi.

BAŞKAN TOKSUN; KULA DEĞİŞECEK ESNAFIN YÜZÜ GÜLECEK

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun esnafa yaptığı konuşmada ön görülen kalkınma planlarının içerisinde turizm sektörünün Kula'da canlandırılması için alt ve üst yapı sistemlerinin bir an önce değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun konuşmasında; "Kula uzun yıllardan bu yana turizm çalışmaları yapmış fakat bir türlü hedeflediği noktaya ulaşamamıştır. Bunun tek sebebi ise bu zamana kadar istikrarlı ve kararlı bir çalışmanın yürütülememesinden kaynaklı sebeplerdir. Ciddi doğal ve kültürel zenginliklerimizin olmasına ve bunların adına çalışmalar yapılmasına rağmen Kula turizm sektöründe bir noktaya gelememiştir. Kula 5'i 1 yerde turizm adı altında kategoriler belirlemesine karşın kendisini tanıtamamaktan ve gerekli altyapı çalışmalarının hayat bulmamasından dolayı da Kent Turizmi, Doğa Turizmi, İnanç Turizmi, Kültür Turizmi ve Sağlık Turizminde geri kalmıştır. Kula Belediyesi olarak hazırladığımız projelerle, siz değerli esnaflarımıza gerekli desteği sağlamaya çalışmaktayız. Gelecekteki marka kenti Kula'nın yerli ve yabancı turiste karşı aynası olma ve en iyi biçimde Kula'yı temsil etme görevini üstlenen esnaflarımıza kaliteli hizmet verebilmeleri için gerekli altyapı çalışmasına başlatıyoruz. Bu amaç ile Yunus Emre Caddesinde faaliyet gösteren esnafımızın dükkanlarının cephe sağlıklaştırma çalışmasını yapacağız. Standart bir uygulamayla dükkanlarınızın cepheleri yenilenecek, tarihi ve kültürel yönleri ön plana çıkarılacak. Bu çalışmayı yaparken siz değerli esnafımız Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesinin kanatları altında olacaksınız" dedi.

BAŞKAN TOSUN; ESNAFIMIZDAN BİR LİRA DAHİ ALMAYACAĞIZ!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun açıklamasına şöyle devam etti; "Cadde sağlıklaştırma çalışması yürütülürken siz değerli esnaflarımızın geçirdiği bu zor zamanlar her zaman aklımızda oldu. Bu nedenle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile yaptığımız çalışmalar neticesinde esnafımıza yük olmadan bu çalışmaları yürütme kararı aldık. Dükkanlarınızın kapı, pencere, çatı, güneşlik ve dış cephe yenilemelerini yaparken sizlerden bir lira dahi alınmayacak. İlk olarak alt yapı çalışması başlayarak, kanalizasyon sistemleri, yağmur suyu tahliye sistemleri, elektrik kablolarının yer altına alınması ve asbest borulardan oluşan içme suyu şebekesi tamamen yenilenecek. Bu çalışmaların ardından ise üst yapı çalışmaları ve dükkanların cephe sağlıklaştırma çalışmaları yapılacak. Yapılan bu çalışmalar sayesinde ise Yunus Emre Caddesi Kula'nın tarihi çarşı olarak Kulalı hemşehrilerimize, yerli ve yabancı turistlere hizmet verebilecek, göz zevkine hitap edebilecek kaliteli bir görünüme kavuşacak" dedi.

BAŞKAN TOSUN; KULA HAK ETTİĞİ NOKTADA DEĞİL

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun açıklamasında, marka olma yolunda ilerleyen fakat üzerindeki ağırlıkları bir türlü atamayan bir yapıya büründüğünü ve bu durumun bir an önce değişmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun açıklamasında; "Kula için ciddi çalışmalar yapılmış ve bunun meyvelerinin alınması için gerekli çalışmalar yapılmamıştır. Artık Kula'nın kabuklarını kırma zamanı gelmiştir. Bunun için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün ile yaptığımız çalışmaları sahaya yansıtmaya başlıyoruz. İlk olarak cadde ve sokakların yeniden inşası devam ederken,  diğer yandan da Kula'nın tarihi evlerinin yeniden hayat bulması maksadıyla restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Gerçekleştirilen bu turizm atağına şimdide esnafımız dahil edilerek dükkanları tarihi özelliklerine uygun olarak yeniden yapılacak. İlk olarak Kula'nın en çok turisti ağırlayan Yunus Emre Caddesi ile işe başlıyoruz. Daha sonra bu Hamdullah caddesi, demirciler arastası, bakırcılar arastası gibi diğer sokaklarda devam edecek. Bu çalışmalar yapılırken de esnafımıza maliyet oluşturulmayacak ve geleceğin marke kenti Kula'nın en önemli parçaları olması sağlanacak. Yapılan bu çalışmalar ile değişen Kula, ağırladığı turist sayısında artış sağlanmış olacak ve esnafımızın kara günleri sona ermiş olacak" dedi. 

Editör: TE Bilişim