Kula belediye başkanlığı tarafından Kula belediyesi internet sitesinde Kula belediyesi Sosyal medya hesabında ve bazı basın organlarında çıkan “Kula'nın 40 yıllık su şebekesi değişiyor” başlıklı haberin gerçekle bağdaşmadığı söyleyen Eski belediye başkanı Muammer Keleşoğlu kendisine ait sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak haberin gerçek dışı olduğunu iddia etti. Kula belediyesi tarafından yayınlanan haberde MASKİ Kula Şefi Adem Zobudoğuş; "Kula'nın yıllardır sürekli olarak sıkıntısı olan su şebeke sistemi sil baştan değiştiriliyor. 11 Kilometrelik eskiyen ve kullanım ömrünü çoktan tamamlamış olan tesisat yeni, kaliteli ve çağın teknolojisiyle üretilmiş sağlıklı su borularıyla değiştiriliyor demişti. Aynı haberde yıllardır Kula'nın altyapı sıkıntısı yaşadığını söyleyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 40 yıl önce döşenmiş ve sağlıksız su sistemi tamamen yenilenecek demişti. 11 Kilometre uzunluğundaki eski ve yıpranmış sistemin çok kısa bir sürede yenileyeceğinin altını çizen Başkan Tosun açıklamasında; "Kula hasretini çektiği yeni ve kaliteli su şebekesine kavuşuyor ifadelerine yer vermişti.
 
40 YILLIK DEĞİL
 
1989 – 1994 yılları arasında Kula belediye başkanlığı yapmış Muammer Keleşoğlu Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamara cevap vererek, “Kula'nın içme suyu sistemi 1991-1993 arası sil baştan İller Bankasına yaptırılmıştır. Fotoğraflar bu sözlerimin kanıtıdır. Sistemdeki toplama deposu, terfi hattı, gömme depo, isale hattı ve 90 Km. şebeke yapılmıştır. Yani önceki sistemden hiçbir şey kullanılmamıştır. Bugün kullanılan sistem 40 yıl önce değil 91-93 arası yapılmıştır. Asbestli çimento borular (AÇB) tüm Türkiye'de olduğu gibi bizim sistemimizde de kullanılmıştır. Zira Dünya Sağlık Teşkilatı AÇB'ların sağlık açısından sakıncası olmadığını bildirdiğinden İller Bankası, Köy Hizmetleri, DSİ tarafından o tarihlerde kullanılmıştır. Bugün ise bu konudaki görüşler muhteliftir. Bence AÇB'ların değişmesi gerekirdi ve yapılan 90 Km. içindeki 11 Km. borunun değişmesidir" dedi.
 
HABER GERÇEKLERİ YANSITMIYOR
 
Keleşoğlu söyle devam etti: "Hal böyle iken Kula Belediyesi tarafından "Kula'nın 40 yıllık su şebekesi sil baştan, 11 Km.lik asbestli borular değiştiriliyor." demesine anlam vermek mümkün değil. Sayın Başkan kendine verilen bilgileri paylaşıyor. Ancak kullanılan bilgiler gerçeklerle bağdaşmıyor. Keşke Belediye su işlerinden emekli olan ve Kula'da yaşayan Mustafa Kaya'dan bilgi alınsa idi. Veya zahmet edilip bana sorulsa idi. Neyse önemli değil. Sayın Başkanın benzeri olaylarda daha dikkatli olması temennisiyle yeni boruların hayırlı olmasını dilerim"
Editör: TE Bilişim