SINIFINDA YAS VARDI

Kula Zafer İlkokulu 2'inci sınıf öğrencisi Mertcan Karagöz, Kurban Bayramı'nın ikinci günü olan 25 Eylül'de annesi Emine Karagöz ile yakınlarını ziyarete gittikleri Sandal Mahallesi'nden Kula'daki evlerine dönmek üzere yola çıktı. İzmir- Ankara Karayolu Sandal Mevkisi'ne geldiklerinde yolun karşısına geçmek isteyen Mertcan Karagöz'e annesinin gözü önünde bir otomobil çarpması sonucu yaşam mücadelesi verdiği Eğe üniversitesi hastanesinde yaşamını yitirdi.

AİLESİ ORGANLARINI BAĞIŞLAMIŞTI

Ailesi, iki çocuklarından biri olan Mertcan'ın organlarını bağışladı. Karagöz'ün kalp, karaciğer ve böbrekleri organ bekleyen uygun hastalara nakledileceği bildirildi.

Konuyla ilgili konuşan ve bir anısını anlatan sınıf öğretmeni Seyfettin Koparan Mertcan Birinci sınıftan 2 nci sınıfa geçmişti Bayram arasında elim bir trafik kazasında vefat etti. Okulumuzun ve hepimizin başı sağ olsun. Mercan arkadaşımız sınıfın değil okulunda bir maskotuydu. Çok sevimliydi. Dışarıda bizleri görse hemen sarılırdı. Hemen bir müzik sesi duysa oynamaya başlardı. Diğer öğretmen arkadaşlarımızda onu sevdikleri için hadi Mertcan Bir selendi havası oynayıver dediklerinde kırmazdı hemen oynardı. Herkes onu çok seviyordu. Dedi 1nci sınıfta yaşanan bir anısını anlatan Koparan. Mertcan bir gün teneffüs sonrası sınıfa geldiğimde Mertcan yok arıyoruz etrafı yok ailesine haber verdik ev demi diye herkes telaşla okula geldi öğrencilerimiz ile birlikte Mertcan’ı aramaya başladık bulamadık. Ararken bir öğrencimiz Atatürk büssünün arkasında yatmış uyumuş kalmış. Öğrencimiz öğretmenim Mercan burada uyuyor dedi ve bizde bulduğumuz için sevinmiştik.

Okul müdürü İsmail Karcıoğlu “ Öğrencimiz Mertcan Karagöz’ün elim bir kazada yitirdiğimizi öğrendik. Allah’tan ailesine sabırlar ve metanetler diliyorum. İnşallah toprağı bol olsun. Duyduğumuza göre ailesi organlarını bağışlamış. Dinimize göre Kutsal ve Mukaddes bir durum. Bu çocuğumuz 3 tane bir insana can vererek insanlığı kurtarmıştır. İnşallah ailesine karşı mahşer gününde şefaatçi olacaktır. Ailesine okulumuz çocuklarımız adına baş sağlığı diliyorum.

Kula ilçe milli eğitim müdürü Raşit Çarpan ise “ Martcan kardeşimizin ailesine sınıf arkadaşlarına ve öğretmenlerine baş sağlığı diliyorum. Bayram günü öğrencimizi elim bir kazada kaybettik. Üzücü bir durum ancak ailesinin organ bağışında bulunduğunu öğrendik. Buda organa ihtiyacı olan hasta çocuklarımızın yaşaması hayata bağlanması için mutluluk verici. Ailesine başsağlığı diliyorum organ bağışı içinde ailesine teşekkür ediyorum. Dedi.

Editör: TE Bilişim