MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa genelinde yürüttüğü çalışmalarıyla mahallelerin altyapı sorunlarını ortadan kaldırmaya devam ediyor. MASKİ, daha önce kanalizasyon hattı bulunmayan Kula ilçesine bağlı Saraçlar Mahallesi’ndeki 5 bin 500 metrelik kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarını tamamladı. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, sona gelinen çalışmaları yerinde incelemek üzere bölgeye gitti. Saraçlar Mahalle Muhtarı İsmail Erbay’dan çalışmalarla ilgili bilgi alan Aslay, mahallede incelemelerde bulundu. Aslay’a, MASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı İnşaat Şube Müdürü Hilmi Serkan Emir ve kontrol mühendisleri de eşlik etti.

“Büyükşehir olduktan sonra sırtımız yere gelmez”

Saraçlar Mahalle halkı, MASKİ’nin mahallede gerçekleştirdiği kanalizasyon hattı çalışmalarından memnun olduklarını dile getirdiler. Mahalle sakinlerinden Rahime Erbay, “Yapılan hizmetten memnunuz. Hiçbir sıkıntımız yok. Her şeyimizi yaptılar. Allah razı olsun” dedi. Bir diğer mahalleli Mehmet Berber ise, “Çalışmalar çok güzel geçti. Yapılan işler kimseye bir zararı olmadan hemen tamamlandı. Büyükşehir olduktan sonra sırtımız yere gelmez” dedi.

“MASKİ olmasa kanalizasyonu göremeyecektik”

Saraçlar Mahalle Muhtarı İsmail Erbay, “MASKİ’nin yaptığı hizmetlerden dolayı öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün Bey ve MASKİ Genel Müdürlüğü’ ne çok teşekkür ederim. Ben 3 dönemdir muhtarım. Daha önce kanalizasyonumuz yoktu. İl Özel İdaresi zamanında yıllık 300 metre kanalizasyon borusu veriliyordu. Öyle olsaydı belki 15-20 yıl boyunca bu kanalizasyon bitmeyecekti. Ama Büyükşehir Belediyemiz bu çalışmaları en kısa zamanda bitirip bize teslim etti. MASKİ olmasa kanalizasyonu göremeyecektik. Hizmetlerden dolayı MASKİ Genel Müdürlüğü’müze ve tüm yetkililere çok teşekkür ederim. Bu hizmetlerin devamını da bekliyoruz. İçme suyu borularımız da değişecek. Üç günde bir patlak oluyordu. Bunlar bitecek. Artık patlak çatlak olmayacak” dedi.
Kaynak: iha