Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında, Kula Kent Meydan’ndan başlayıp Yunus Emre Caddesi Hamdullah Caddesi ve Şehitler Caddesi’nden sonra tekrar Kent Meydanı’na kadar süren yürüyüşe, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Milli Eğitim Şube Müdürü Sabahattin Öner, öğretmenler, sağlık çalışanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Öğrenciler yürüyüş esnasında “Sağlık İçin Hareket edin” sloganları atarken, "Herkese hareket etme alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz" diyen Kula Toplum sağlığı başkanı Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız, spor ve hareket işinin bir kültür haline getirilmesi gerektiğini ve bu konuda eksikliğin olduğunu söyledi. Ayyıldız, "Günümüzde teknolojinin kazanımları hayatımızın kolaylaştırmakla beraber maalesef bizi tembelliğe sevk etti ve hareket etme ihtiyacımız arttı. Hepimiz asansör, yürüyen merdiven kullanıyoruz, lüks olan otomobilleri ihtiyaçmış gibi görüp yakın mesafede dahi kullanıyoruz. Hareket kabiliyetimiz azalıyor bunun önüne geçmek için gençlerden başlayarak herkese hareket etme alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz. Bugün burada bunlara dikkat çekmek için toplandık. Desteğini esirgemeyen başta Kaymakamımız Murat Güven ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum." dedi
Kula İlçe Milli Eğitim müdürü Raşit Çarpan ise şunları söyledi:
“3-4 Ekim tarihlerinde Tüm dünyada Dünya Hareket Günü olarak kutlanıyor. Bugün ilçemizde bir farkındalık oluşturmak, vatandaşlarımıza bunu duyurabilmek, hareket etmelerini sağlamak amacıyla toplum sağlığı merkezimiz ile birlikte öğrencilerimize yürüyüş yaptırdık. Halkımızda da bir farkındalık oluşturmaya çalıştık."
Kaynak: iha