AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Kula ilçesi Ayvatlar mahallesinde yaşayan 24 yaşındaki engelli Halil Uygun’a akülü araç hediye etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Özdağ, Manisa’nın Kula ilçesine bağlı Ayvatlar mahallesinde ailesi ile birlikte ikamet eden engelli Halil Uygun’u evinde ziyaret etti.

Ziyaret esnasında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Özdağ, seçimlerden önce engelli Uygun’a akülü araç ihtiyacının kendilerine iletildiğini ve bütün engelli vatandaşlara akülü araç temin etmeye çalıştıklarını söyledi. Bu güne kadar 800 akülü araç dağıttıklarını belirten Özdağ, "Yine aynı şekilde yurt dışındaki arkadaşlarımızın kermes düzenliyorlar Belçika’da. Oradan ne toplarlarsa 15-20 kadar akülü araç bize gönderecekler. Bugün yine bir hayırseverimiz bir akülü araçta ben temin edeyim demişti. Ardından Allah nasip ederse geçenlerde Gördes’in Akpınar mahallesine gittik. Orada bir vatandaşımız akülü araç istedi. Yine aynı şekilde bir Kore gazimiz bizden akülü araç istedi. Bunların biz ekonomik durumlarına bakıyoruz, sosyal güvenlik kurumundan daha önce akülü araç almış mı diye bakıyoruz. Eğer daha önce araç almamışsa, hayatlarını kolaylaştırmak adına akülü araçlarını temin ediyoruz. Bunları ben bir görev olarak addediyorum. Bir yandan da devletimiz sosyal bir devlet olma noktasında çok büyük mesafe kat etti. Geçmişteki Başbakanımız, partimizin kurucusu ve şuan ki Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Türkiye’yi sosyal devlet yapma noktasında çok büyük mesafe kaydetti. Engellilere maaş ve bakım ücretleri kararı çıkmıştı. Şu anda engellilere bakım ücretleri veriyoruz.”


"ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ KURACAĞIZ”


Engelli yaşam merkezlerinin kurulması için çalışmalarının devam ettiğini ve 3 ili pilot bölge olarak seçtiklerini ifade eden Özdağ, şunları söyledi: "Şimdi de sayın Ahmet Davutoğlu Genel Başkan olduktan sonra, seçim vaatlerinin bir tanesi de engelli yaşam merkezlerini oluşturmaktır. Bunlarla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız ile dün konuştum. Kendisi bir yandan Kalkınma Bakanımız, Ekonomi Bakanımız ve de Maliye Bakanımız ile görüşerek bu konudaki yardımlarını istedi. Onlarda açık çek verdi. Şimdi biz de Denizli, Manisa ve İstanbul’u pilot bölge seçtik. Bir an önce Denizli’de, Manisa ve İstanbul’da Engelli Yaşam Merkezleri oluşturacağız. Anneler pazara, tarlaya veya bir yere giderken engellilerimizi engelli yaşam merkezlerine bırakacaklar. Ama diyelim ki şehre gidecekler, Kula’dan Manisa’ya ya da İstanbul’a gidecekler. Herhangi bir düğün cenaze gibi bir yere giderken engelli çocuğunu nereye bırakacak? İşte devletin bu şefkat ellerine engelli yaşam merkezlerine bırakacaklar. Sayın Davutoğlu, Genel Başkanımız bu sözlerin hepsini vermişti. Biz bir an önce bunları gerçekleştirmek için seferberlik ilan ettik."


"ANNELER BİLİNÇLENSİN"


Anne ve babaların daha bilinçli olmaları gerektiğini vurgulayan Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Çünkü bir doğumdan engelli oluşlar var. Bunlar 4 sınıf olarak biliyorsunuz. Zihinsel, görme, işitme ve ortopedik engelliler. Zaman zaman annelerim bilinçsiz olmaları nedeniyle çocuklarımızın bir kısmı doğumdan engelli oluyor. Bir kısmı trafik kazalarından dolayı engelli kalıyorlar. Bir kısmı iş kazaları, bir kısmı spor kazaları bunlardan dolayı engelli kalıyorlar. Hepimiz potansiyel engelliyiz. Biz önce engelli oluşu engellemeliyiz. Ama buna rağmen engelleyememiş isek engelli olmuşlarsa, iş kazalarında herhangi bir terörle mücadelede veya spor ve trafik kazalarında engelli olan kardeşlerimizi yeniden hayata kazandırmamız gerekiyor. Yani Türkiye’de her insan tüketen değil üreten olması icap ediyor. Bu noktada biz de elimizden geldiği kadar sosyal devlet olma noktasında ilerleyen mesafeler kat ediyoruz. Bunun için de bu kardeşlerimizi eğitimli yapmak istiyoruz."


"BEYAZ BASTON PROJESİ BAŞLATMAK İSTİYORUM"


Görme engelliler ile ilgili projelerine ’Beyaz Baston’ projesi ile devam etmek istediğini ifade eden Özdağ, sözlerini şöyle tamamladı:


"Manisa’da ne kadar görme engelli varsa hepsinin beyaz bastonu olsun istiyorum. Bununla ilgili bir çalışma yapacağım. Ardından engelli kardeşlerimizin spor kulüplerine, spor malzemelerini temin etmek konusunda bir çalışma yapacağız. Geçenlerde Manisa’da 400 bin liralık amatör spor kulüplerine spor malzemesi dağıttık. Yine onlar bize ulaştılar ve dediler ki bireysel engelli spor kulüplerine de verin. Biz onları yerine getireceğiz. Hayatın her alanında Ak Parti olacak, hayatın her alanında hükümet olacak. Hayatın her alanında bakanlarımız olacak, milletvekillerimiz, teşkilatlarımız olacak. Biz Türkiye’yi yaşanılabilir kılmak istiyoruz. Biz Türkiye’yi özgür ve zengin bir ülke yapmak istiyoruz. Bugün Halil’i ve ailesini mutlu ettiysek kendimizi bahtiyar hissediyoruz."

Editör: TE Bilişim