Kula Jeopark Ortaokulu konferans salonunda başlayan kursun 5 gün süreceği belirtildi. 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce hazırlanan 30’ar saatlik okul servis araç sürücüleri eğitimi ve okul taşıtları rehber personel eğitimine 156 kişi katıldı.
Kurs öncesi konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Saracalıoğlu, “Bu eğitimi almayan ve belgesi bulunmayan öğrenci servis araç sürücüleri ile rehber personele görev verilemeyecek. Adı geçen programlar ile bireylerin, iş sağlığı ve güvenliğinin önemini kavrayarak ulaşım hizmetini gerçekleştirmede bu kurallara uyması, sürüş esnasında iletişimini güçlendirmesi, karayolunda sürüş tekniğine uygun güvenli ve ekonomik araç kullanma ile direksiyon uygulamaları yapabilmesi, trafik kurallarını bilmesi ve uygulaması, trafik kazaları ve oluş nedenleri hakkında bilgi sahibi olması, ayrıca okul taşıtları ve okul taşıtı sürücülerinin sahip olması gereken özellikler ile ilgili bilgi sahibi olması, öğrencilere karşı olumlu tutum ve davranış geliştirmesi, öğrencilerle sağlıklı ve etkili iletişim kurması ile okul taşıtlarıyla öğrenci taşımaya ilişkin genel kural ve ilkeleri bilmesi amaçlanmaktadır. Her iki programın kurs süresi 30’ar saat olarak planlanmış olup içeriklerde iş sağlığı ve güvenliği, sürüş psikolojisi, trafik sistemi veya trafik güvenliği, güvenli araç kullanımı, yolcu indirme ve bindirme kuralları ile okul taşıtları gibi başlıklara yer verilmiştir” dedi.
Kula İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Özel ise şunları söyledi: “Son günlerde, okul servisi araç sürücülerinin ve bu taşıtlarda rehber personel olarak görev yapan kişilerin niteliklerine ilişkin kamuoyunda oluşan hassasiyetin giderilmesi ve ortaya çıkan yeni ihtiyaçlara cevap verilebilmesi amacıyla öğrenci taşıma hizmetlerinin düzenli ve güvenli hale getirilmesi için Okul Servis Araç Sürücüleri Eğitimi ve Okul Taşıtları Rehber Personel Eğitimi Kurs Programları hazırlanmıştır. Bugün ilçemizde başvuru yapan 156 arkadaşımıza kurs vereceğiz” dedi.
Kursa katılan servis şoförleri ve rehber personel kursun ilk dersinde İş Sağlığı ve İş Güvenliği uzmanı Ahmet Kurt tarafından iş güvenliği ve sağlığı konusunda bilgilendirildi.

Editör: TE Bilişim