Kula'daki Kenan Evren Ortaokulu öğrencileri, değerler eğitimi kapsamında 'Çevrem de kalbim kadar temiz' adlı etkinlik düzenledi. 6/A ve 7/A sınıfı öğrencileri kentin cadde, park ve meydanlarını temizledi. Etkinliğe katılan öğrencilerden Esra Özkan, "Öğretmenlerimiz bize etkinlikle ilgili bilgi verdiklerinde çok sevinmiştim. Sınıfça eldivenlerimizi taktık ve yola koyulduk. Yerden çöp almak güzel bir duygu değilmiş. Fakat arkamıza döndüğümüzde tertemiz olan sokaklar, davranışımızın güzelliğini gösterdi" dedi.


Okul Müdürü Fatih Saracaloğlu da "Ev ve işyerlerimizin önleri, sokaklarımız, parklarımız, oyun alanlarımız, piknik yerlerimiz kısaca tüm çevremiz duyarsızlık yüzünden çöplüğe dönüyor. Hiç kimse çöpü, kirliliği sevmiyor. Fakat, kirletmekten vazgeçmiyor. Birey olarak bu durumun ciddiyetini kavramadığımız sürece çöplükler ve kirli alanlar bizlere sıradan gelecek. Piknik alanlarına eğlenmeye, temiz hava almaya gidiyoruz ama çöpten, kokudan oturacak yer bulamıyoruz. Pikniğe giderken özenle çantalarımızı hazırlıyoruz. Aynı hassasiyeti dönüşte atıklarımızı toplarken göstermiyoruz. Oysaki her birey kendi çöpünü bertaraf etse çevremiz yaşama daha elverişli olacaktır. Değerler eğitimi aracılığıyla Etkinliği planlayan öğretmenlerimize ve uygulayan öğrencilerimize sergiledikleri duyarlılık için teşekkür ederim" diye konuştu.


Okulun sağlık, temizlik ve beslenme kulübü öğretmenlerinden Cahide Şen ise çocukların kişiliklerinin küçük yaşta şekillendiği için özellikle temizlik alışkanlığının çocukluktan itibaren verilirse, yaşam boyu sağlıklı birer birey olacaklarını belirtti.
 

Editör: TE Bilişim