Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi’nin hizmetlerinin değerlendirilmesi ve sorunların belirlenmesi kapsamında Kula Belediyesi Meclis Salonu’nda muhtarlarla bir toplantı gerçekleştirildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Ersoy Arslan, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Faik Şentürk ve Tuncay Ergün, Meclis Üyesi İlyas Macun, Nafiz Aydın, Mehmet Kavas, Mahalle Hizmetleri Şube Müdürü Nuray Çevirmeci, ilçe koordinasyon işleri şube müdürü Önder Baştürk, MASKİ ilçe sorumlusu Adem Zobudoğuş, birim müdürleri ve muhtarlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Tosun, Kula’ya yapılan hizmetler ve yatırımlar noktasında bütün muhtarları bir arada görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
 
Başkan Tosun, Demokrasi Şehitlerini Andı
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, konuşmasına 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitlerini anarak başladı. Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz tarihinin ülkenin kara günü olduğunu ifade eden Tosun, “Ülkemiz, çok zor bir sınavdan geçmiştir. Hain emelleri olan bir grup terörist ülke yönetimini ele geçirmeye çalıştı. Ancak vatandaşlarımızın azmi ve mücadelesi ile bu karanlığı savuşturduk. Allah bir daha böyle günleri bizlere nasip etmesin” dedi.
 
Başkan Tosun “Cengiz Ergün’le çalışmak herkese nasip olmalı”
Kula’nın bütün mahallelerine adaletli bir şekilde hizmetler götürmek için yoğun mesai harcadıklarını söyleyen Başkan Tosun, “Manisa Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ ile Kula’mız için onlarca proje ürettik. Bu hizmetlerimize ve yatırımlarımıza da durmadan devam ediyoruz. Sizlerin de gördüğü gibi ilçe merkezimizdeki ana caddelerimizin neredeyse hepsinin alt yapısı, kilit parke döşemeleri, çevre düzenlemesi ve aydınlatması tamamlandı. Önceden buralarda su baskınlarından tutun da gece nasıl eve gidecek diye düşünüyordu insanlar.  Su baskınları konusunda birkaç yer kaldı. Onları da yapacağız. Tarihi evlerimizin restorasyonu, gıda bankası, MABEM, Çocuk Kulübü, itfaiye müfrezesi, köylerimize sağladığımız toplu ulaşım araçları, içme suyu ve kanalizasyon hatları, engelsiz yaşam merkezi ve yüzlerce kilometre asfalt gibi onlarca hizmet ürettik. 2016 yılında 350 kilometre asfalt hedefimiz var. Neredeyse 200 kilometresini tamamladık. OHAL nedeniyle çakıl taşı temininde sorunlar oldu. Onu da halledip hedefimize ulaşacağız. Bizler bu hizmetleri yaparken Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün liderliği ve öngörüsü ile hareket ediyoruz. Allah, herkese Cengiz Ergün gibi bir belediye başkanı ile çalışmayı nasip etsin” dedi.
 
Hizmet Alanı Genişledi, Bütçe ise Sıkıntılı
2014 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile ilçelerin hizmet alanının genişlediğini fakat bütçelerinin bu genişlemeyle doğru orantılı artmadığını dile getiren Başkan Tosun, “Bizler, her ne kadar köyden mahalleye dönen yerleşim yerlerine daha fazla hizmet götürmeye çalışsak da bütçe açısından yetersiz kalıyoruz. Ancak bu durumu Büyükşehir’in gücü ile aşıyoruz. Büyükşehir, tüm yatırımlarımızda arkamızda durarak ilçemize dev hizmetler kazandırıyoruz” dedi. İl Özel İdaresi dönemi ile de karşılaştırmalar yapan Başkan Tosun, “Önceden 200 – 300 metrekare köylere taş bırakılıp yollar yapılıyordu. Köylerdeki yolların çoğu bu yüzden dar ve uzundur. Şimdi ise bir köye girdiğimiz zaman 3 bin – 5 bin metrekare yol kilit parke döşüyoruz. Çoğu köyümüzde alt yapı sıkıntıları var. Neredeyse hiç çalışma yapılmamış. Altyapıyı tamamlamadan da üst yapıya geçemiyoruz. İnşallah bu sıkıntıların hepsinin üstesinden geleceğiz” diye konuştu.
 
Kula’yı Daha İyi Günler Bekliyor
Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Daire Başkanı Ersoy Arslan da ilçeye verilen hizmetler ve sıkıntılar noktasında bütün muhtarlarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek “Siz değerli muhtarlarımıza Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün selamlarını getirdim. Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçemize hizmet götürüyoruz. Kula Belediyemiz ile de güzel ve verimli bir ortaklığımız var. Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun’un işbirliği ile başkanımızın da belirttiği gibi ilçemize çok güzel hizmetler kazandırdık. Bizler bu yatırımları daha da çoğaltmak istiyoruz. İnşallah, Kula’yı daha iyi günler bekliyor” diye konuştu.
 
Altyapı Sorunu Gündem Oldu
Mahallelerde ciddi altyapı sorunu yaşadıklarını belirten muhtarlar özellikle içme suyu konusunda sıkıntılar yaşadıklarını ifade ettiler. Başkan Tosun ise mahallelerde sürekli sondaj kuyularını açtıklarını ancak bazı durumlarda 3 kuyu açıldığını ve hiçbirinin faydalı olmadığını belirtti.  MASKİ ile ellerinden geldiği kadar hızlı bir şekilde sondaj kuyusu açmaya devam ettiklerini söyleyen Başkan Tosun, “Mahallelerimizde suyu çıkartıyoruz ancak bazen arsenikli bazen de borlu su çıkıyor, bazen de hiç su çıkmıyor. Biz, bu suyu vatandaşımıza veremeyiz. Öyle bir durum söz konusu dahi olamaz. 3 kuyu açıp da sonuç alamadığımız zamanlar oluyor. MASKİ ekiplerimiz çoğu zaman gece yarılarına kadar çalışıyor. İlçe merkezinde dahi içme suyu ana boru hattı halen asbest boruydu. 2 gün önce polietilen boru ile değiştirdik. Maalesef ilçemiz 24 saat susuz kaldı. Ben de istemem hiç kimsenin susuz kalmasını. Ama ne altyapı var ne de üst. Bizler sıfırdan bir kent inşa ediyoruz” dedi.
 
3 saat süren toplantı boyunca muhtarlar, mahallelerinde yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Başkan Tosun ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri sorunları not aldı ve mümkün olan en kısa zamanda bu sıkıntıların giderilmesi için çalışmalar başlatacaklarını ifade ettiler. Toplantının sonunda muhtarlar ile hatıra fotoğrafı çekildi. Böyle bir toplantının yapılmasından memnun olan muhtarlar Başkan Tosun’a ve Daire Başkanı Arslan’a teşekkür ettiler.

 
Editör: TE Bilişim