Kula Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin mezuniyet törenin yapıldığı kampus alanına davetli olarak katılan gazetecilere Yüksek Okul Müdürü Öğr. Görevlisi Sedat Coşkun kurulan platform üzerinde Ödül töreni esansında görev yapan ve haber için Fotoğraf çeken gazetecileri saygısızlık yaparak platformdan indirdi.
Olay ilgili olarak konuşan Gazeteci Hasan Yiğen Mezuniyet Töreninin yapıldığı alana Anadolu Ajansı temsilcisi Alaettin Yakın ile birlikte katıldıklarını söyleyerek “Bu olayın utanç verici olduğunu Yüksek okul müdürü Sedat Çoşkun’un kendisini yüksek biyerlerde görerek gazetecilere saygısızlık yaptığını ifade etti.
Yiğen “ Kula Meslek Yükesk Okulunun 14. Dönem Mezuniyet törenine davetli olarak katıldık.  Mezuniyet töreninde fotoğraf çekerek Çalıştığım Ulasal ajanslara haber ile birlikte servis edecektim.  Fakat Yıl sonunda Kula Meslek Yüksek Okulunda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin Manisa Celal Bayar üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr Birol Kovancıların ödül verdiği esnasında İsmini bilmediğim öğretim görevlisi platformun yanına gelerek tarafıma ve diğer gazetecilere müdürün platformu boşaltmamızı istediğini söylediğini belirtti.  Bende kendisine fotoğrafçı değil Gazeteci olduğumu fotoğrafları ajansta kullanacağımı söyledim.
EĞİTİMCİDEN YAKIŞMAYAN HAREKET
Yiğen Konuşmasının devamında “Çok süre geçmedi ki protokolde oturan Kula Meslek Yüksek Okulu müdürü Sedat Coşkun platformun önüne gelerek ellerini açıp bütün misafirlerin önünde gazetecilerin aşağı inmesini ve fotoğraf çekmemsini isteyerek. “Fotoğraf çekmenize gerek yok ” gibi ifadeler kullandı. Bu Eğitim camiasından Gazetecilere yapılan eğitimsizce bir davranıştır” dedi

Editör: TE Bilişim