MASKİ Genel Müdürlüğü, Kula’ya bağlı Gökçeören Mahallesi’ni besleyen iki sondaj kuyusundan birinin kuruması üzerine, mahallede yaşanan su sıkıntısına çözüm üretti. Daha önceki dönemlerde açılmış olan yedek sondaj kuyusunu devreye alan MASKİ ekipleri, sondaj kuyusuna ait içme suyu pompasının montajını gerçekleştirerek, bağlantılarını tamamladı. MASKİ’nin yaptığı çalışmayla mahallenin yetersiz su problemi ortadan kaldırılmış oldu.

“Su sorununu aştık”
Gökçeören Muhtarı Hekmet Eren, mahallerinde bir süredir su sıkıntısı yaşadıklarını ancak hiçbir zaman içme suyunun tamamen kesilmediğini ifade ederek, sadece bir gün önce yeni pompanın ana şebekeye bağlanırken 5 saatlik bir kesinti olduğunu söyledi. Yeni pompanın ana şebekeye bağlanmasından sonra mahallelerindeki hiçbir yerde su sorunu yaşamadıklarını sözlerine ekleyen Muhtar Eren, “Yaz döneminde ara ara su kesintileri yaşadık. Ancak Çarşı mahallemizde hiçbir zaman su kesilmedi.  Bayram arifesinde kuyularımızdan bir tanesinde suyun bitmesi nedeniyle su sıkıntısı çektik. Çok şükür yeni bir kuyu bağladık. Su sorununu aştık” dedi.

Muhtar Eren, Basında Çıkan Haberleri Yalanladı
Basında Gökçeören mahallesinde aylardır suların akmadığına dair çıkan haberleri de değerlendiren Muhtar Hekmet Eren, “Basında çıkan haberler kesinlikle yalandır. Bir kuyumuzda su bittiği için ara ara sular kesiliyordu. Yeni pompayı bağladıktan sonra da mahallemize sürekli su vermeye başladık. MASKİ, Gökçeören’e çok önem veriyor. Su yetmediği için iki tane sondaj çalışması yaptık. Başarılı olmadık ama peşini bırakmayacağız. Bizlere verdiği hizmetlerden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Süleyman Kaynak: “Ben öyle röportaj vermedim”
Gökçeören Mahallesi sakini Süleyman Kaynak, kendisinin verdiği röportajda; ‘Kale Mahallesi’nde sular hiç akmıyor’ ifadelerinin yanlış olduğunu belirterek, “Ben, sularımızın ara ara aktığını ve 3 aydan beri her gün sularımızın 2 – 3 saat geldiğini söyledim. Benim evim yukarıda kalıyor. Bundan dolayı 2 buçuk aydır her gün 2 saat en az suyumuz oluyordu ama son 3 gündür çok sıkıntı yaşadık. Çok şükür bugünden itibaren sularımız tamamen akmaya başladı” dedi.

Ara ara Su Kesintileri Yaşandı
Yaklaşık bir aydır ara ara su kesintileri yaşadıklarını söyleyen Süleyman Esenlipınar, “Daha önceleri su sıkıntımız yoktu. 2 aydır su sıkıntısı yaşıyoruz. Sular, 4 saat akmıyordu ancak ondan sonra geliyordu. Ama her gün değil, aralıklı oluyordu. Ama dün akşam saat 21.00’den itibaren sularımız eskisi gibi akmaya başladı” dedi.
 
 

 
Editör: TE Bilişim