Germiyanoğlu Mesleki ve Teknik Turizm Otelcilik Anadolu Lisesi, 4 Eylül Mahallesindeki yeni hizmet binasında açılarak öğrenci kabulüne başlayacak.
Turizm Otelcilik Anadolu Lisesi, 2016-2017 eğitim öğretim yılında 68 öğrenci alarak eğitime başlayacak. İnşaatta incelemelerde buluna Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Manisa’nın ikinci Turizm Lisesinin Kula'ya 3 katlı ve 12 derslikli olarak inşa edildiğini anlattı. Çarpan, turizm kenti olma yolunda ilerleyen, Unesco Jeopark Ağı tarafından Dünya’nın 99'uncu Avrupa’nın 58'inci Türkiye’nin ise ilk Jeoparkı olarak ilan edilen Kula’nın tarihi ve kültürel mirasına eğitim ile katkı sağlayacaklarını söyledi.

Okul İnşaatını gezen ve incelemelerde bulunan Kula AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık ise, "Kulalılara müjde vermek istiyorum. Germiyanoğlu Mesleki ve Teknik Turizm Otelcilik Anadolu lisesi Bakanlığımıza yaptığımız müracaatlar doğrultusunda bakanlık onayı çıkarak öğrenci kabul edecek. Gelişen teknoloji ile birlikte, her sektörde olduğu gibi turizm sektöründe de ihtiyaçlar sürekli değişim göstermektedir. Sürekli gelişen turizm sektörünün daha da ileri giderek, gündemde kalabilmesi için, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün de yetiştirilmesi gerekmektedir. İlçemizde Kulalı büyüğümüz milletvekilimiz Hüseyin Tanrıverdi başta olmak üzere Eski belediye başkanımız Selim Aşkın’ın girişimleri ile ilçemize kazandırılan okulun öğrenci kabulüne başlaması bizi ayrıca mutlu etti. Buradan Başta Kulalı büyüğümüz Hüseyin Tanrıverdi olmak üzere eski belediye başkanımız Selim Aşkın, Spor Toto Başkanımız Mehmet Kasapoğlu, Manisa milletvekillerimiz Selçuk Özdağ, Murat Baybatur ve tüm emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum." dedi.
Germiyanoğlu Mesleki ve Teknik Turizm Otelcilik Anadolu Lisesinin 6 bin 500 metrekare alana sahip olacak ve toplam 4 Milyon TL'ye malolacağı öğrenildi. 
Editör: TE Bilişim