Manisa'nın Kula İlçesi yakınlarında bulunan Kula Peribacaları, görenleri hayran bırakırken, ziyaretçiler buraya büyük ilgi gösteriyor. Gördükleri manzara karşısında şaşıran ziyaretçiler, bol fotoğraf çekiyor.

Manisa'nın Kula ile Salihli ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Kula Volkanik Jeopark alanında 80'den fazla volkan konisinin yanı sıra peri bacaları da bulunuyor. Kula Peribacaları Tabiat Anıtı, İzmir-Ankara karayolunun 156'ncı kilometresinde, Kula'ya ise 16 kilometre uzaklıktaki Burgaz Mevkii'nde yer alıyor. Vadi yamaçlarından inen sel suları ve rüzgarın, tüflerden oluşan yapıyı aşındırmasıyla meydana gelen peri bacaları, seyrine doyulmaz bir görüntü oluşturuyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılında tabiat anıtı ilan edilen, vadinin her iki tarafındaki Kula Peribacaları, en altta yaşlı çökelleri ve onların üzerinde ilk patlamanın ürünü bazaltların yer aldığı haliyle görsel bir şölen sunuyor.

ZİYARETÇİ İLGİSİ

Manisa'nın Kula İlçesi ve Ege Bölgesi'nin en önemli jeolojik miraslarından biri olan peri bacaları pek çok ziyaretçi çekiyor. Genellikle kendi araçlarıyla buraya gelen ziyaretçiler, girişinde Kula Peribacaları Tabiat Anıtı tabelası bulunan yoldan içeri girdikten kısa süre sonra kendilerini 'Başka bir dünyada' buluyor. Ziyaretçiler, başka bir zaman ve mekanda bulundukları hissini veren, dünyayla ilişkilerinin kesildiği bu alandaki peri bacalarını ve oluşan diğer şekilleri hayranlıkla izliyor. Sarnıç Köyü'ne de giden yol üzerindeki seyir için oluşturulan alanlarda bu tabiat harikası manzarayı seyredenler, bol bol selfie yapıp, hatıra fotoğrafları çektiriyor. Bölgede suyu içilebilen bir çeşme de bulunuyor

Editör: TE Bilişim