Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula’da muhtarlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet  Binası’nda yapılan toplantıya Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, daire başkanları ve Kula’daki muhtarlar katıldı. Toplantıda konuşan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula’nın 45 bin nüfuslu bir ilçe olduğunu belirterek, “ Bir yıl içinde çok fazla eksiklikler olsa da bu tamamen yapılanmadan kaynaklanıyor. Kula 7 mahalleyken, 60 mahalle oldu. 60 mahalleye hizmet götürmek zorundayız. Muhtarlarla birlikte çalışıyoruz. Eksiklikleri biliyoruz, sıkıntıları biliyoruz. Alt yapıda, su kanalizasyon, asfaltlama çalışmalarında, yollarda, parke taşı döşeme, mahallelerin en ücra yerine kadar fizibilite çalışmalarını yaptık. Su noktasında gerek merkezde gerek mahallelerde yapılan çalışmalar, depo iyileşmeleri hepsi kontrolümüzün altında” diye konuştu.

“SIKINTILI DÖNEMLERİ GERİDE BIRAKTIK”

Toplantıda muhtarlara seslenen Başkan Ergün, Büyükşehir Belediyesi’nin yapılanma sürecini tamamladığını belirterek, yerel seçimlerde verilen destekten dolayı teşekkür etti. “Başkan Ergün, “14 ay içinde süreci geride bıraktık. Her şeyiyle sahada bir Büyükşehir Belediyesi var. Bugün Trabzon’a, Urfa’ya gittiğinizde bu yapılanmayı tamamlayamadıklarını görürsünüz. Bir nefes alma ocak, şubattan sonra gerçekleşmeye başladı. Hiçbir şey yapmadık anlamına gelmez. Sıkıntılı dönemi geride bıraktık. Artık büyükşehir hizmetleri ile sahada” dedi.

“KULA’YA 192 KİLOMETRE ASFALT YAPACAĞIZ”

Kula’ya 192 kilometrelik bir asfalt çalışmasının yapılacağını açıklayan Başkan Ergün, “Sadece sağlık hizmetlerinde ilaçlama noktasında, 900’e varan mahallelerimizde ilaçlama çalışmaları için 60 araç aldık. Kula’ya 5-6 araç gelmiştir. Akhisar ve Salihli şantiyelerimizin tamiratları ve revizyonları yapıldı. Asfalt noktasına gelmek istiyorum. Sizi ilgilendiren noktalardan bir tanesi bu. Kula bölgesinde kırsal köylerimizin sayısı fazla. Su noktasında sıkıntılar şikayetler geliyor. Kapanan İl Özel İdaresi il bütününde 2013 yılında köy yollarına 14 milyon lira harcadı. Burada da ilk etapta 192 kilometre bu sene asfaltlama yapılacak. Bunun ihalesini Şubat ayında yaptık, mart ayında sonuçlandı. 120 milyon liralık bir ihale yapıldı. Bu iş Nisan ayında bitmişti. 17 ilçenin tamamında asfalt çalışması başlayacaktı. Haziran seçimleri yaklaşması nedeniyle bu çalışmanın engellenmesi noktasında bir şikayet yapılmış olabilir diye de düşünmeden edemiyorum. Biz bu köy yollarını 4 ay içinde yapacağız. Biz Fen İşlerimizin yaptığı çalışmalar bu işin dışında. Asfaltlanmayan yol bırakmayacağız. İlçe Belediyelerinin yetkisinde kalana ve büyükşehrin yetkisinde kalan yollar var. Çoğu ilçede şikayetleri alıyoruz. Büyükşehrin yetkisinde olan mahallerimizin ilçe merkezine bağlantıyı sağlayan yollar büyükşehirde. İlçe merkezi dahil olmak üzere mahalleri içinde kalan alan ilçe belediyelerinin yetkisindedir. Ancak biz bizim yetkimizde değil diye bakmıyoruz. Bize verilen destek Kula Belediye Başkanına ve şahsıma verilmiştir. Biz hep iç içeyiz. Hizmeti her yere ulaştıracağız. Kamu İhale Kurumundan karar gelince hemen start vereceğiz. En kısa süre içinde çalışmalar başlayacak. Bunun yaklaşık bedeli 14 milyon lira civarındadır.25 mahallede 31 ayrı noktada yol bakım onarım bakım çalışmaları tamamlanmış. Sandal, Ortaköy, Yeniköy, Ballıbey gibi mahallelerde çalışmalar yapılmış. Talepler geldiği sürece biz sıraya koyarak yapmaya çalışıyoruz” dedi. 

DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ

Kula’ya 2 tane düğün salonu yapılacağını müjdeleyen Başkan Ergün, ayrıca içme suyu noktasında da 15 mahallede içme suyu bakım onarım yenileme çalışmasının programa alındığını açıkladı. Başkan Ergün, “11 mahallede içme suyu pompası yenilemeleri yapıldı Her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Artık büyükşehir her noktaya her ücra yere ulaşmak zorunda. Bu bizim görevimizdir. Bu hizmetlerin hepsi, ulaşım dahil olmak üzere tüm hizmetler bizim tarafımızdan yapılacak. 10 gün önce çalışmalar başlatıldığı 10 cami aydınlatma talebi gelmiş. 4 tanesi yapıldı, 6 tanesi de yapılacak. Başıbüyük köyünün su deposu yenilendi. İlk defa örnek bir uygulama yaptık. Sacdan yapılan bir depo oldu. Bunun yanında mevcut su depolarının yenilemesiyle ilgili MASKİ ihaleye çıkıyor. 2-3 örnek çalışma yapıldı. Sağlıklı su içilmesi için çalışmalar yapılıyor” dedi.  

“97 MAHALLENİN ALT YAPISINI YENİLİYORUZ”

Manisa il genelinde 97 mahalleye, Kula’dan da 6 mahallemiz tamamen kanalizasyonu suyu çok kötü durumda olanların tamamının haritaları çıkarıldı. Projeleri de bitirildi. 97 mahallenin tamamının çok büyük bir sorunu çözülecek. Berbat durumda olan mahallelerimiz var. Büyükşehir meclisinde bununla ilgili 150 milyona yaklaşık bir maliyet oylanacak. Meclisimizden oluru çıkmış olacak. İhale safhasına geleceğiz. Böylesine büyük bir hamleyi başlatmış durumdayız. Hummalı bir çalışma başlıyor” dedi. Başkan Ergün, Kula Belediyesi’nin bir önceki döneminde yapılan kapalı otopark ve meydanın İller Bankası kredisiyle yapıldığını hatırlatıp, Büyükşehir Belediyesi’nin göreve gelir gelmez 12 milyon liralık borcu ödediğini duyurdu.

“KULA’YI TURİZM MERKEZİ YAPACAĞIZ”

         Kula’da jeoparkın çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Ergün, Salihli’nin de içine alındığı bir birlik oluşturulması için meclisten karar alındığını açıkladı. Başkan Ergün, “Kula’nın adını duyuracak yatırımları hem jeopark, hem de kula evlerinin restorasyon projelerinin hayata geçirilmesi gerekiyor. Butik otelleri, restoranlarıyla bir ilçe haline getirelim. Eski çarşı sokak sağlıklaştırma projeleri devam ediyor. Eski çarşı cephe sağlıklaştırma çalışmaları yapılacak. İhale hazırlığına başlandı. Tapduk Emre ve Yunusemre Caddesi’nin hazırlıkları başladı. Mevlana caddesinde hazırlıklar tamamlanmış durumda. Yunus Emre Türbesi çevre düzenleme çalışmalarımız var. Her türlü desteği veririz vereceğiz. Güzel bir peyzaj çalışmasını hayata geçireceğiz. Ayrıca Beyler Evi’nde kamulaştırma sorunu tamamlanınca ihaleye çıkacağız. Beyler Evi’nde 1 milyonluk bir bedelle restorasyon çalışması başladı” diye konuştu. Kula’da Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi evleri satın alacaklarını ve bunun karşılığında 25-30 konutluk bir projeyi hayata geçirmeye planladıklarını açıklayan Başkan Ergün, projelerin hazırlıklarının başladığını duyurdu.

KULA’YA MODERN KAVŞAK, REKREASYON ALANI VE PAZARYERİ GELİYOR

Manisa’nın 6 ilçesinde yapılacak olan kavşak projelerini anlatan Başkan Ergün, ek olarak Kula’ya da kavşak yapılacağını müjdeledi. Başkan Ergün, “ Kula’ya da Jandarma Kavşağını dahil ettik. Başvurusu Karayollarına yapılacak. Geri kalan 6 ilçenin çalışmalarını devam ediyor. Ayrıca DSİ izinleriyle ilgili yapılan çalışmalar var. Mevcut Ankara yolunun etrafındaki kanal hattının rekreasyon, yeşillendirme çalışmalarını yapacağız. Bunlarla ilgili plan proje dairemiz çalışıyor. DSİ izinleri noktasında son noktaya yaklaşıldı. Kula’ya güzel bir girişinden çıkışına kadar güzel bir yeşil alan kazandıracağız. Yine 2,5 milyon lira gibi bir bedelle kamulaştırmasını yaparsak güzel bir pazaryeri yapacağız.  Büyükşehir olarak hizmetleri en iyi şekilde ulaştıracağız. Bundan hiç şüpheniz olmanız” dedi.  

“BEN SİHİRBAZ DEĞİLİM”

         Muhtarların sorunlarını dinleyen Başkan Ergün, bazı işlerde prosedür olduğunu belirterek, aynı anda 900 mahallede tüm sorunların halledilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Başkan Ergün, “900 köyün tamamında problem var. bu sorunlar bugünün sorunu değil. Yılların birikmişliği var. Ama ben açık söyleyeyim. Sihirbaz değilim, bir ayda bitiremem. 4 senede ne kadar fazlasını yaparsam bu beni mutlu eder. Tamamen su saatlerinin yenilenmesi hazırlığı var. Bunların hepsi 4 sene içinde olacak. Bir anda 900 köyü ben düzelteme. Ama en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Hangi ilde 100 köyün altyapı sıfırdan yapılacak. Bu zamana kadar hangi deponun temizliğini yaptılar” diye sordu.

          Başkan Ergün’ün konuşmalarının ardından muhtarlar teker teker söz alıp, sorunlarını dile getirdi. Yapılan hizmetlerden dolayı Kula Belediyesi’ne ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden muhtarlar, hizmetlerin devam etmesini diledi. 

Editör: TE Bilişim