Kula Belediye Başkanlığı'nda gerçekleşen protokole Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkan Yardımcısı Bülent Çakın, Tatbikat Şube Müdürü Mustafa Kemal Köseoğlu, Tatbikat Şube Müdürlüğü Çevre Mühendisi Erdoğan Bozkurt imza attı.
Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, yapımı tamamlanan İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin 17 ay boyunca Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından deneme çalışmalarına tabi tutulduğunu buna bağlı olarak da Kula Belediyesi'nden bir çevre mühendisi, bir makine mühendisi ve 3 teknisyen almış olduğu eğitimlerin ardından yapılan protokol ile tamamen Kula Belediyesi'ne devredildiğini söyledi. Aşkın, "İçme Suyu Sertlik Giderim Tesisi 347 Ada 1 Parselde 7901 m2’lik alan üzerinde kuruldu. DSİ 2011 bütçesine tesisin yapımı ile ilgili ödenek ayırdı. Tüm kuyulardaki sular dağıtım öncesi içme suyu arıtma tesisinde toplanıp içme suyu kalitesine zarar gelmeden sertliği vatandaşlarımızın içebileceği dereceye indirilerek halkımızın tüketimine sunuldu" dedi.
Göreve geldikleri günden beri Kula için kalıcı yatırımlar yaptıklarını ifade eden Başkan Aşkın, "İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin hayata geçirilmesi ile Kulamız özlemini çektiği temiz, arıtılmış içme suyuna kavuşmuştur. İki ayrı ünitesi bulunan tesiste günlük su üretim miktarı 5700 metre küp olup ham su sertlik derecesi 370mg CACo2/H, tesisten çıkan suyun sertlik derecesi 150 mg CaCo3/H düşürülerek 7/24 saat ile Kulalıların hizmetine sunuldu. Son derece kaliteli şekilde su temin eden İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde emeği Geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na, Ak Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'ye, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne ve yüklenici firmaya sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Kula'ya hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Editör: TE Bilişim