Kula Kenan Evren İlköğretim Kurumları toplantı salonunda yapılan ilçe öğrenci meclis başkanlığı seçimine Kula İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ethem Dağlı, okul müdürleri, öğretmenler, okul başkanları ve öğrenciler katıldı.
Toplamda 30 okul başkanının oy kullandığı seçimde aday olan Özel Sistem Temel Lisesi öğrencisi İrfan Ergün 3 oy, 4 Eylül Ahmet ve Sabahat Özmen Ortaokulu öğrencisi Sinem Eroğlu 4 oy, Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi öğrencisi Burak Çınar 23 oy aldı. 23 oy alarak rakiplerine karşı büyük bir üstünlük sağlayan Çınar, 2016-2017 eğitim öğretim yılında da Kula İlçe Öğrenci Meclis Başkanı olarak görev yapacak.
Seçimin ardından kısa bir konuşma yapan Kula İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ethem Dağlı, "Her okulda seçilen okul başkanları olduğu gibi ilçe bazında da seçilmesi gereken bir temsilci var. Kula’da geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu eğitim öğretim yılında da ilçe temsilcisi seçimini yaptık. 2016-2017 eğitim öğretim yılında Burak Çınar başkan olarak seçildi. Öğrenci temsilcisi, öğrenciler ile idareciler arasındaki köprü gibidir. Öğrenci sorunlarını ve isteklerini, idarecilere aktaran öğrenci meclis başkanının da görevi bir öğretmen kadar yoğundur. Başkan seçilen öğrencimize görevinde başarılar diyorum.” dedi.
Kaynak: iha