Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kula Meslek Yüksek Okulu’nda kayıt heyecanı başladı.

Üniversite binasında kurulan öğrenci kayıt masası ile görevli öğretmenler, okula kayıt yaptırmak için gelen öğrenciler ve velilerine hem kayıt işlerinde hem de barınma konusunda yardımcı oluyor.

2015 - 2016 eğitim öğretim döneminde okulu kazanan öğrenciler ve aileleri, hem okul kaydı hem de barınma imkanlarını araştırmak amacıyla Kula ilçesine geldiler. Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğr. Gör. Sedat Coşkun, "Okulumuzu kazanan öğrencilerimiz kayıtlarını yaptırmak için ilçemize geldiler. Barınma ihtiyaçlarını karşılayabilecek çözümler arıyorlar. Bizler de kendilerine bu konuda destek olmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz dönemde okulumuz 3 bölümde bin 50 öğrenciye eğitim verdi. Bu yıl okulumuzu kazanan öğrencilerden 3 bölüme toplamda 616 öğrencinin kayıt yaptırmasını bekliyoruz." dedi.

Coşkun, bu yıl okuldaki toplam 3 programa yerleştirmelerde 616 öğrenci alacaklarını söyledi. Yeni gelen öğrenciler ile birlikte okul öğrenci sayısının yaklaşık bin 600’e ulaşacağını kaydeden Coşkun, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Okula kayıt yaptırmak için gelen öğrenciler ve ailelerine, Kula ilçesinde hizmet veren yurtlardan yetkili kişiler yardım masası kurarak barınma imkanları konusunda velilere ve öğrencilere yardım ettiler.

Editör: TE Bilişim