Manisa’nın Kula ilçesinde DYNED sistemi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Selim-Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi'nde DYNED projesi kapsamında ilk uygulama sınıfı açıldı. Konu ile ilgili konuşan okul müdürü Abdullah Akkaya, “Valiliğimiz ve Kaymakamlığımızın önem vermesiyle, projenin alt yapısını oluşturup projenin kendi okulumuzda uygulanabileceğini göstermiş olduk. Selim-Sabahat Palanduz Lisesi olarak okulumuzdaki her şeyi eğitim ve öğretim kalitesinin yükseltilmesi amacında çalışıyoruz. Bunun için de Manisa Valimiz DYNED projesine çok önem veriyor. Türkiye genelinde de DYNED ile ilgili projelere büyük önem verildiğini biliyoruz. Bu proje kapsamında 1 numara olacağız. 21 bilgisayarla öğrencilerimizin hizmetindeyiz. İnşallah güzel günler bizi bekliyor. Öğrencilerimizin İngilizceyi daha iyi öğreneceği günleri bekliyoruz” dedi.
İngilizce öğretmeni Atakan Bulut ise, “Şuan DYNED sınıfındayız. Okul müdürümüz Abdullah Akkaya’nın katkılarıyla açılmış olan bir sınıfımız. Öğrencilerimiz haftanın belirli günlerinde buraya alıp, DYNED’le ilgili etkili verimli bir şekilde nasıl çalışma yapılır bununla ilgili bilgi veriyoruz ve uygulamalı olarak da bunları anlatıyoruz. Belli sınıfları belli dönemlerde sınıfları alıp düzenli bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buna bağlı olarak da öğrencilerimiz puanlarını İngilizce öğretmenleri olarak sistemden girip kontrol ediyoruz. Verimli çalışan öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz. Bu sınıfın asıl amacı DYNED sınıfıdır. DYNED ile İngilizceyi öğrencilerimize sevdirmek daha iyi bir şekilde İngilizceyi nasıl konuşacaklarını anlatmak, ve aktif bir şekilde İngilizceyi kullanmalarını sağlamaktır. Aynı zamandı öğrencilerimizin tembelliği ya da bir nevi İngilizce korkusunu yenmektir amacımız. Bu sınıfta da yapay zeka da oluşturulmuş sistemle geliştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Selim-Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi 10-B sınıfı öğrencileri Seyfettin Kacar ve Sevim Kaçar da şöyle konuştu: “Burada DYNED çalışıyoruz. İngilizce öğrenmeyi daha akıcı hale getiriyoruz. Burada ses kayıtlarımız oluyor. Duyduğumuz sesi tekrar söylüyoruz. Karşılaştırıyoruz, aradaki farkı kapatmaya çalışıyoruz. Kısacası İngilizceyi daha da geliştiriyoruz. DYNED sistemini kullanarak İngilizce kullanmayı geliştiriyoruz. DYNED’i kullanarak İngilizceyi nasıl kullanmamız gerektiğini öğreniyoruz."
Uygulama sınıfının açılışına katılan Kula Kaymakamı Murat Güven de “Türkiye çapında uygulanan DYNED projesi kapsamında ilçemizde bir DYNED sınıfı oluşturmuş bulunuyoruz. 22 bilgisayarla sadece DYNED projesi, İngilizce öğreniminin en son metodlarla en iyi şekilde öğrencilerimize sunulması çalışmasıydı. 302 okul öğrencisi bu sistemden yararlanacak. Başta okul müdürümüz ve ilçe milli eğitim müdürümüz olmak üzere bu çalışmada emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah önce ilçe olarak Manisa’da DYNED projesinde en ön sıralara geleceğiz. Daha sonra da Manisa olarak da Türkiye’de ilk 5'te yer almayı ümit ediyoruz. Bu çalışmalarımız diğer okullarımızda da devam edecektir” dedi.
Uygulama sınıfının açılışına Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Kula İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hakan Özkan, okul müdürü Abdullah Akkaya, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilişim