Vali Güvençer “Kula hakikaten çok özel. Ata yadigarı bir ilçe. Tarihi binalar hala dimdik ayakta duruyor. Bu tarihi  ilçeyi Türkiye'de yaşayan ve hatta tüm dünya halkının görmesi lazım. Bunun için bizler de elimizden gayreti göstereceğiz. Kula'nın bu tarihi güzelliklerine hayran kalmamak elde değil" şeklinde konuştu.
 
Daha sonra Peri bacaları, Yunus Emre Türbesi ve Carullah Bin Süleyman Camii’ni gezdi. Türbeyi gezerek dua eden Vali Güvençer, Kula Kaymakamlığı çalışanı Haluk Ünveren’den türbe ile ilgili bilgiler aldı ve Carullah Bin Süleyman Camisi'nde namaz kıldı.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer; “ Yunus Emre, Tabduk Emre ve Kula’da bulunan tarih bizlere bir yadigâr. Bu tarihi ilçeyi ve buraları tüm insanların görmesi gerekir. Ben de her gittiğim yurtiçi ve yurtdışı gezilerimde Kula’nın bu tarihi güzelliklerini anlatacağım ve mutlaka bu tarihi ilçeyi görmelerini tavsiye edeceğim Kula’ya tekrar geleceğim” dedi.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Yunus Emre Türbesi ve Carullah Bin Süleyman Camii ziyaretinden sonra vedalaşarak Kula’dan ayrıldı.
 
Editör: TE Bilişim