Manisa’nın Kula ilçesinde 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında Kula Devlet Hastanesi’nde organ bağış standı açıldı.

Polikliniklerde, organ bağışı konusunda bilgi vermek ve organ bağışlarını kabul etmek için açılan stantta, organ bağışı ile ilgili broşürler dağıtılıyor. Kula Devlet Hastanesi Müdürü Ali Akarsu, "Organ bağışı, insan yaşamı için çok onurlu bir davranış. Ülke genelinde on binlerce kişi organ ve doku nakli bekliyor. Bakanlığımız bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyor. Kula halkı organ bağışı konusunda oldukça duyarlı." dedi.


Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr Vahit Demir ise, organ bağışının, bir insanın organlarının bir kısmını veya tamamını, henüz sağlıklı iken, beyin ölümünün ardından başka insanlarda yararlanılmak üzere bağışlaması işlemi olduğunu belirterek, "Organ bağışının, kan naklinden farkı yoktur. Hayat kurtarma anlamında, sağlıklı olan her organ bağışlanabilir. 18 yaşını doldurmuş ve doğru ile yanlışı ayırabilme yeteneğine sahip herkes, başta kalp olmak üzere, akciğer, böbrek, karaciğer ve pankreas gibi organlar; kalp kapağı, göz kornea tabakası, kas ve kemik iliği gibi dokuları bağışlayabilmekte ve bunlar günümüz tıp teknolojisinde nakledilebilmektedir. Bir kişi organlarını bağışlayarak birçok insana yaşama şansı verebilir. Her yıl Kasım ayında organ bağışı kampanyası ülke genelinde düzenlenmektedir. Bu tarihler arasında bir hayat kurtarmak tükenen umutlara hayat olmak için tüm duyarlı insanların kampanyaya katılmalarını istiyoruz" dedi


Başhekim Demir, organ bağışı konusunda kamuoyu oluşturmak için mücadele ettiklerini de belirterek, "Organ bağışı, Türkiye’de farkındalık yaratılması gereken en önemli konulardan biri. Onbinlerce insan organ bekliyor. Toplum olarak bu bilinci kazanmamız gerek. Her insan bir organ bağışına ihtiyaç duyabilir. Organ bağışı dinen de caiz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim