Kula’nın her geçen gün artan turizm potansiyeline karşılık ilçedeki restorasyon ve çevre düzenlemelerine öncelik veren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi Çevre ve Meydan Düzenlemesi projesi kapsamında başlattığı çalışmalarında sona yaklaştı. 37 bin 500 metrekare alan üzerinde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, projenin işleyişi hakkında yetkililerden bilgi aldı. Çevre düzenlemesinin yanında ziyaretçilerin ziyaret sırasında bütün gereksinimlerini karşılaması için düzenlenen sosyal alanların inşaatı da hızla devam ediyor. Proje tamamlandığında Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi yeni yüzü ile ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

“Kula, inanç turizminde merkez olacak”
Kula’nın artık turizmi ile anılan bir ilçe olmaya başladığını ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; “Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Anadolu Erenlerinden Yunus Emre’nin diyarını daha da güzelleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile hayata geçirdiğimiz çevre ve meydan düzenleme projesinde uzun soluklu çalışmalarımız sonucunda artık sona yaklaştık. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tamamlandığında Kula, inanç turizminde bölgenin en önemli merkezi olacak. Rabbim, niyetimizi salih hizmetlerimizi daim eylesin” dedi. 

“Yakışır bir düzenleme”
Çalışmalar hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Tabduk Emre ve Yunus Emre Türbesi’ne ziyarete gelenlerin kullanabileceği, Emre Köyü’nde yaşayan halkımızın ürünlerini sergileyebileceği ve Kadir Gecesi gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarına yönelik çeşitli etkinliklerin yapılabileceği çok güzel bir proje geliştirdik. Meydanlar, piknik alanları, satış stantları, ibadetlerini yapabilecekleri alanlar, abdesthane ve şadırvan ile buraya yakışır bir düzenleme yapıyoruz. Kula’mızın turizm potansiyelini harekete geçirecek önemli çalışmalarımız da bu projemiz de inanç turizmi açısından önemli. İnşallah kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayıp, bu güzel hizmeti Kulalı hemşehrilerimize açmış olacağız. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim