Sertifikaların dağıtımı için Kula Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi Öğrenci Yurdu Yemekhanesi'nde tören düzenlendi. Törende konuşan Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Sümen, hedeflerinin beyaz bayrak alan okul sayısını artırmak olduğunu belirtti. Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geçen yıldan bu yana çeşitli projeler üretme çabası içerisinde olduklarını belirten Sümen, bunlardan bir tanesinin de 'Temiz ve Sağlıklı Okul' projesi olduğunu söyledi. Sümen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sağlık Bakanlığı ile birlikte uyguladığı projeye Kula'dan müracaat eden okullardan 13'ünün beyaz bayrak almaya hak kazandığını kaydetti.

Kula'da bugün beyaz bayrak sahibi 13 olan okul sayısını önümüzdeki dönem daha da yükseltmek istediklerini de vurgulayan Sümen, "Bununla ilgili çalışmalarımız da var, arkadaşlar çalışıyorlar. Burada bir komisyon çalışıyor. Okullar yerinde inceleniyor, gerekli hijyen ve temizlik çalışmaları kontrol ediliyor. Öğrencilerimizin günlük yaklaşık 7-8 saati okullarda geçiyor. Okulların bu açıdan hijyenik olması, öğrencilerimizin yaşam alanlarının güzel olması bizler için son derece önemli. Bunun gayreti içerisindeyiz. İnşallah bu tip projelerimiz artarak devam edecek. Gönlümüz bütün okulların böyle olmasını istiyor. Hem fiziki şartları iyileştirmek hem de bu tür projeleri sonuçlandırarak inşallah okullarımızın zaman içerisinde beyaz bayrağa kavuşmalarını sağlayacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, beyaz bayrak almaya hak kazanan 13 okulun müdürüne bayraklarını ve sertifikalarını, programa katılan Kula Kaymakamı Osman Güven takdim etti. Ayrıca Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Sümen'e de göreve geldiği günden bu yana yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı başarı belgesi takdim edildi.

Kula Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi öğrenci yurdu yemekhanesinde düzenlenen beyaz bayrak dağıtım törenine Kula İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İbrahim Özel ve Hüseyin İzci ile okul müdürleri de katıldı.

Editör: TE Bilişim