Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula evlerinde başlattığı restorasyon çalışmalarına 2 ev daha satın alarak devam etti. Kula tarihi evlerinin restorasyonuna büyük önem verdiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, Kula evlerini kültür turizmine kazandıracakları için mutlu olduklarını belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula ilçesinde eskiden hastane olarak da kullanılmış olan karakteristik evi satın aldı. Kula ilçesi Taş Mahallesi sınırları içerisinde kalan 39  Ada 6 parselde kayıtlı toplam 319 metrekare yüzölçümlü, avlulu ahşap ev vasıflı,  korunması gerekli kültür ve tabiat  varlığı olan, 12 odalı ve toplam iki katlı tarihi konağı Manisa ve Kula turizmine kazandırmak için girişimlerini başlattı. Tapu devir teslim işlemlerinde evin şimdiki sahibi Zeynep Onbaşı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığı’ndan Hüseyin Vural ile Elvan Can Uslu yer aldı.

Kaçıklar Evi’de Büyükşehir’in Oldu  

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kula ilçesinde satın alınan bir diğer ev ise Akgün Mahallesi sınırları içinde kalan, Kaçıklar Evi olarak adlandırılan 13 Ada 1 parselde kayıtlı olduğu belirtildi. Evin mülk sahiplerinin Şerif Kaç, Cevriye Kaç ve Cemile Kocatürk olduğu ifade edildi. Mülk sahiplerinden Şerif Kaç, “Evimiz eski cezaevi yanında önemli eserlerden biri olmasına rağmen ekonomik güçsüzlükten dolayı tarihi zenginlik kaybolmak üzereydi. Bu zenginliğin önemi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün tarafından tespit edildi. Evin turizme kazandırılması için göstermiş oldukları çabadan dolayı teşekkür ederim. Allah razı olsun. Artık Kula Evleri sizin sayenizde yıkılmaktan kurtularak turizme katkıda bulunacak” diye konuştu. Kula evlerinin karakteristik özelliklerinin kaybolmasından endişe duyduklarını ve bu kapsamda Kula tarihi evlerinin restorasyonuna büyük önem verdiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, Kula evlerini kültür turizmine kazandıracakları için mutlu olduklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim