Kula Belediyesinin bir firmaya olan borcunun ödenmemesinden dolayı haciz işlemi başlatıldı. Yapılan icra işlemi sonrası Kenan Evren Mahallesi Kasaplar çarşısında bulunan belediyeye ait 2 adet işyeri icra yolu ile satıldı.
Alacaklı Firma alacağını avukatı aracılığıyla tahsil etmek istedi. Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve firma avukatı aracılığı ile yapılan görüşmeler neticesinde hiçbir sonuca varılamayınca firma alacağı için icra yoluna gitti. Satışa çıkarılan 2 adet işyerinin satışı icra yoluyla gerçekleştirildi.

DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR

Konuyla ilgili Konuşan Diva Film yetkilisi Alper Gültekin, “Devlette devamlılık esastır hiç kimse 'Eski borçlar benim değil' diye tasarruf kullanamaz. Kula Belediyesine yapmış olduğumuz iş karşılığı 90 bin TL alacağımız kalmıştı. Biz bu bedelin ödenmesi için Kula Belediyesi ve Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile görüşme yaptık. Fakat Başkan Tosun bize 'Ben Selim Aşkın’ın borcunu niye ödeyeceğim' diyerek ödeme yapmadı. Firma olarak da 'Bu borcu bize taksitle ödeyin' dedik ödemediler ve biz de icra işlemlerine başlattık." dedi.

90 BİN TL'LİK BORÇ 172 BİN TL OLDU

Gültekin açıklamasının devamında, "90 bin TL'lik borç 172 bin TL oldu. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun bu olayı bile bile Kula Belediyesine zarara uğratmıştır ve 2 katı para ödenmesine sebep olmuştur. Biz Firma olarak Selim Aşkın’a iş yapmadık Kula Belediyesine iş yaptık yani Kula için çalışma yaptık. Hüseyin Tosun acaba bu para kendi cebinden çıkmış olsaydı bu eylemi yapar mıydı? Bizimle daha önce anlaşmamış biri olarak Başkan Hüseyin Tosun icra satışı günü telefonla arayarak uzlaşmak istedi ancak biz onun samimi olmadığını düşündük." diye konuştu.
150 yıllık Kula Belediyesi tarihinde icra yoluyla yine geçtiğimiz aylarda Sandal dükkanları olarak bilinen yerler satılmıştı. 
Editör: TE Bilişim