KYK İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca, Kula'nın öğrenci potansiyeli olan ve gelişmeye açık bir ilçe olduğunu ifade ederek, "Biz genelde ilçelerimiz ile birlikte yürümeyi tercih ediyoruz. Biz bir ilçeye adım attık mı oradan kolay kolay çıkmayız. Böyle bir yere dönüp bakmamız gerek dedik. Kaymakamımız ile birlikte görüştüğümüzde Kula için taleplerini iletmişlerdi. Bizler de vakit kaybetmeden konu üzerinde değerlendirme çalışmaları yapmak amacıyla bugün bu ziyareti gerçekleştirdik. Burada yapacağımız incelemeler sonucunda ilk olarak kiralama yöntemi ile yurt sorununu çözmeye çalışacağız. Daha sonra hızlı bir şekilde kendi binamızı da yaparak öğrencilerimizi barındırabiliriz." dedi.

Yeni yapılan yurtlarda, modern bir şekilde internet, 1 kişilik veya 2 kişilik odalar bulunduğu, masası, dolabı, buzdolabı, tuvaleti, banyosu ile odaların otel konforunda yapıldığını belirten Karaca, "Yurt hizmetleri artık eskisi gibi değil, eğitim çok önemli." dedi.

Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez de, "İlçemiz, tarihi güzellikleri ve turizm bakımından zengin bir bölge. Kula’nın en büyük sıkıntılarından bir tanesi öğrenci yurdu eksiği. Bunu, evler ve özel sektörün çalıştırdığı apart yurtlar ile gidermeye çalışıyoruz. Özellikle kız öğrenci yurdunun olması bizler için çok önemli" dedi.

Ziyaretin ardından Bölge Müdürü Yakup Karaca, Kaymakamı Hakan Hakyemez ve beraberindekiler ilçede KYK'ya kiralanabilecek binalarda ve yurt yapılabilecek arazilerde incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim