Panik atağın göğüste sıkışma, ağrı, nefes darlığı hissi gibi şikayetlerin tipik belirtileri olduğunu kaydeden Dr. Demir, “Bu belirtilere, kalp hastalıklarında da rastlandığını dile getirerek özellikle bu şikayetlerle panik atak hastalarının, kalp rahatsızlığı şüphesiyle doktora gitmelerine sebep olduğunu ifade etti. 
PANİK ATAK NEDİR?
Panik atak, aniden başlayan ve zaman zaman tekrarlayan, insanı dehşet içinde bırakan yoğun sıkıntı ya da korku nöbetleri olarak tanımlanıyor. Hastaların çoğu zaman "kriz" adını verdiği nöbetler aniden başlıyor, giderek şiddetleniyor ve şiddeti 10 dakika içinde en yoğun düzeye çıkıyor. Demir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Göğüste sıkışma, nefes darlığı, göğüs ağrısı, terleme tipik panik atağın bulgularından. Bunlar kalp krizinde ve kalp damar hastalıklarında gördüğümüz sıkıntılar" dedi. Panik atak hastalarının psikiyatrik rahatsızlıklar içinde yapılan araştırmalarda en fazla hekime başvurma oranına sahip olduğunu belirten Demir, “Çünkü panik atak hastaları, sıklıkla kalp hastası olduğunu veya kalp krizi geçirdiğini düşünüp, hekimlerin yolunu tutuyor” diye konuştu.
HASTALIKLAR SIRASINDA ORTAYA ÇIKABİLİYOR
Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vahit Demir, bazı hastalıkların seyrinde ortaya çıkan panik atakların da olduğunu belirterek, "Solunum yolu hastalıkları, kalp hastalıkları, metabolik, hormonal bozukluklar, elektronik değişiklikler, kan şekerine bağlı panik ataklar görülebilir. Bu şikayetlerle gelen hastaların önce kalp ve damar hastalıkları yönünden kontrol edilmeleri gerekir. Damarlarda bir şey olmadığına bakılabilir ve değerlendirilebilir. Eğer kalp damar hastalığı mevcut değilse panik atak tanısını koymak son derece kolay bir hal alıyor” dedi.

Editör: TE Bilişim