Kula'da oturan Sefa Güre, 15 yaşındayken şimdi eşi olan Sultan Kınık’ı kaçırdı. Kınık ailesi, polise başvurarak şikayetçi oldu. Çift anlaşarak kaçtıklarını ifade edince kızın ailesi şikayetten vazgeçti. 2009 Mayıs ayında da Sultan’ın 16 yaşını doldurması ve ailesinin özel izniyle resmi nikahları kıyıldı. Bu sürede Belinay (3) ve Mustafa Kaan (2 aylık) adını verdikleri iki çocukları oldu. Seyfullah Güre hakkında açılan kamu davası ise devam etti. Görülen davada, küçük yaşta çocuğun istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından Güre'ye toplam 5 yıl 6 ay 29 gün hapis cezası verildi. Cezanın Yargıtay tarafından onanması üzerine Güre, Kula Cezaevi'ne gönderildi.

"KOCAMI İSTİYORUM"
Kula’da esnaflık yapan eşinin cezaevine girmesiyle iki çocukla ortada kalan Sultan Güre, mağduriyetini anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Davanın Yargıtay'da temyiz aşamasında resmi nikah cüzdanını ve iki çocuklarının doğum kağıtlarını bildiren Güre, buna rağmen hapis cezasının onanması karşısında büyük şaşkınlık ve üzüntü yaşadı.

"ÇOK GÜZEL BİR YUVAM VARDI"
Eşiyle kendi isteğiyle kaçtığını ve çok güzel bir yuvaları olduğunu söyleyen Güre, iki çocukla ortada kaldığını vurguladı. Çocuklarının perişan olduğunu, her gün babalarını sorarak ağladıklarını anlatan Selin Güre, şöyle konuştu: "2009 da eşimle anlaşıyorduk. Ailem eşimle anlaşmama karşı çıktı. Ailem bizim evlenmemizi istemiyordu. Biz, 2009’un Şubat ayının ikisinde kaçtık ve ailem biz kaçınca şikayetçi oldu. Sonra eşimin ailesiyle birlikte anlaştılar, barıştılar. 1 buçuk yıl nişanlı kaldık. 2010 Mayıs ayının 5’inde evlendik. Çok güzel bir hayatımız vardı eşimle birbirimizi çok seviyorduk. 2011 yılında kızım dünyaya geldi. Eşim çalışarak ailemize bakıyordu. 2013 yılında kızım oldu. Eşimi kamu davası yüzünden içeri aldılar. Eşim 5 yıl 6 ay 20 gün ceza aldı ama 2 yıl 2 ay yattı. Oğlum iki aylıkken eşim ceza aldı. Oğlum neredeyse babasını hiç görmedi. Çocuklarımın rızkını kazanmak için küçücük çocukları bırakıp ben işte çalışıyorum. Bir çocuğum baba özlemi çekiyor bir çocuğum ise babasını hiç görmedi sayılır. Devlet büyüklerimizden yardım istiyorum. Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız'dan bir yardım eli bekliyoruz. Çocuklarım babasını istiyor. Ben eşimi istiyorum.” 
Hapis cezası alan Seyfullah Güre'nin kayınvalidesi Sultan Kınık da, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kızım kaçtı diye kızgınlıkla davacı olduk. Ama sonra anlaştık pişman olduk. Sevdikleri için birbirlerini ayıramadık. Aradan 1 buçuk yıl geçti. Düğünleri oldu. İki çocukları oldu. Kamu davasıyla hapis cezası çıkıp geldi. Çocuğunun biri iki aylık babasını hiç tanımıyor, birisi de baba özlemi çekiyor. Büyüklerimizden yardım istiyoruz. Ben damadımı istiyorum. Annesi çocuklarım başında çocukların rızkını kazanmak için işe gidiyor. Çocuklara ben bakıyorum. Ben damadımın yuvasını başında istiyorum." 

Editör: TE Bilişim