Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Kula CHP ilçe başkanı Halit Eryılmaz , CHP Manisa İl Başkanlığı’na istifa dilekçesini verdiği söyledi. Eryılmaz yaptığı açıklamada "Partililerimizin bana emanet ettiği ve sekiz yıldır şerefle sürdüğüm ilçe başkanlığı görevimden, partimizin önünü açmak, altı oklu bayrağımızı daha ileriye taşıma heyecanını içinde hissedenlerin göreve sahip çıkması için istifa ediyorum" dedi.
Eryılmaz sözlerine şöyle devam etti: "Partimden istifa etmiyorum. CHP’nin bir neferi olarak tüm kamuoyu önünde, bundan sonraki süreçte partime her türlü desteği vermeye hazırım. CHP Kula İlçe Örgütü'nde üç yıl yönetimde yönetici olarak, sekiz yıldan beri de Kula Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı görevini yerine getirmekteyim. İşlerimin yoğunluğundan ve sağlık sebeplerimden dolayı sekiz yıldır sürdürmekte olduğum bu görevi bırakıyorum. Bu istifa olayı tamamen benim kendi iradem doğrultusunda gelişmiş ve kendi aldığım bir karardır. Yoksa kendi iradem dışında böyle bir olayın gerçekleşmesi mümkün değildir. İstifamla ilgili Ankara’dan Manisa’dan herhangi bir baskı ve ya bu doğrultuda bir istek olmamıştır. Sekiz yıllık ilçe başkanlığı dönemimde benimle beraber yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarımla Cumhuriyet Halk Partisi'ni temsil ve hizmet etmeye çalıştık. Cumhuriyet Halk Partisi'nin başarısı için elimizden geleni yaptık. Laf değil emek sarf ettik. Başarılı da olduğumuza inanıyorum."
Sadece ilçe başkanlığı görevini bıraktığını kaydeden Eryılmaz, "Siyasetçinin siyasetten kopması zordur. Hele hele 11 yıl aktif olarak siyaset yaptıktan sonra siyasetten tamamen kopacağım demek sadece laf olur. Bu bir bayrak yarışıdır. Siyaset gönül işidir. 11 yıllık aktif siyaset hayatımda hiçbir zaman mevki makam beklentisi içinde ve ya menfaat için bu görevi yerine getirmedim. Bundan sonra da siyaseti bir ilçe başkanı olarak değil bir Cumhuriyet Halk Partili olarak dışarıdan devam edip gerektiğinde yine partimin başarısı için ter dökeceğimi şimdiden söylüyorum. Siyaset bir gönül işidir. Benden sonra bu görevi alacak olan arkadaşlarıma görevinde başarılar dilerim. Başarılı da olacaklarına inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı için bundan sonra da elimden geleni yapacağım. Dileğim Cumhuriyet Halk Partisi'nin önce Türkiye’de sonra Manisa’da ve Kula’da başarılı olup iktidar olmasıdır. Daha iyi bir Türkiye daha demokratik bir Türkiye daha özgür bir Türkiye için bundan sonra da elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim